«Βουβές» εκλογές στην ΕΟΕ

«Βουβές» εκλογές στην ΕΟΕ

Από τις θορυβώδεις εκλογές του 2017 που έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, στην απόλυτη βουβαμάρα των αρχαιρεσιών του 2021. Την προσεχή Τρίτη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηθεί η κάλπη για την ανάδειξη του προεδρείου της και προφανώς όλα είναι μιλημένα, όλα είναι συμφωνημένα και έτσι εξηγείται ότι δεν ακούγεται το παραμικρό.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο γιατί γνωρίζει πως είναι χαμένος από χέρι. Ο Σπύρος Καπράλος ελέγχει παραγοντικά τις ομοσπονδίες και θα ανανεώσει τη θητεία του στην προεδρία της ΕΟΕ, θέση στην οποία πρωτοεκλέχτηκε τον Φεβρουάριο του 2009.

Με κάτω τα χέρια

Ο Κούβελος ήταν αυτός που είχε προκαλέσει ντόρο στις προηγούμενες εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ΕΟΕ και στο τέλος υπέστη την ήττα με κατεβασμένα χέρια. Ο πρώην διεθνής πολίστας και αντίπαλός του είχε επιμηκύνει τη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά ύστερα από προσφυγή της «ομάδας Κούβελου» στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκλογές κρίθηκαν άκυρες.

Ωστόσο, τα… κουκιά δεν έβγαιναν στον Κούβελο και ύστερα από παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε να γίνουν εκλογές προκειμένου να αποκτήσει ηγεσία η ΕΟΕ. Ο Καπράλος του πρόσφερε τέσσερις θέσεις στο προεδρείο και επήλθε συμφωνία. Ο Κούβελος δεν έθεσε υποψηφιότητα και έτσι ο Καπράλος διατήρησε την προεδρία με ψήφους 22-0, ενώ λίγους μήνες αργότερα εξασφάλισε και την είσοδό του στη ΔΟΕ ως 13ος Ελληνας αθάνατος.

Στις εκλογές της 21ης Σεπτεμβρίου ο Σπ. Καπράλος δεν θα έχει και πάλι αντίπαλο. Και να είχε αντίπαλο, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών θα του ανανέωναν τη θητεία. Γι’ αυτό έβαλε (άθελά του) το χεράκι του και ο Λ. Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξόδεψε ατέλειωτες ώρες για τις εκλογές των ομοσπονδιών και υπέστη πανωλεθρία. Κάτι που είχε αποτέλεσμα όχι μόνο να μην αλλάξουν οι ισορροπίες στην ΕΟΕ, αλλά ο Καπράλος να ενισχύσει τη θέση του.

Ο Ισ. Κούβελος υποχρεωτικά χαμήλωσε τον πήχη και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Θέση την οποία στις εκλογές της Τρίτης θα διεκδικήσει και ο Μιχαήλ Φυσεντζίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020…

Ελάχιστα χρήματα

Στην ΕΟΕ μερίμνησαν να έχουν έσοδα καθώς μόνο με την κρατική επιχορήγηση που εισπράττουν θα είχαν βάλει λουκέτο. «Τα χρήματα που λαμβάνουμε από την πολιτεία καλύπτουν μόλις το ¼ των λειτουργικών αναγκών της ΕΟΕ» ανέφερε στο Dοcumento κορυφαίος παράγοντάς της. Και πρόσθεσε: «Σε μια ολυμπιακή χρονιά μας έδωσαν έξτρα μόλις 265.000 ευρώ κι αυτό έπειτα από μεγάλη μας πίεση. Το ποσό μάλιστα δεν το έχουμε εισπράξει ακόμη και ευτυχώς που αυξήσαμε τα ιδία έσοδά μας».

Η ΕΟΕ βρίσκεται σε αναμονή για την τροφοδότηση του ταμείου της από μία επιπλέον πηγή εσόδων. Από τον Ιανουάριο του 2019 ο Ολυμπιακός οφείλει να καταβάλλει στο υπουργείο Οικονομικών χρήματα ως ενοίκιο (το 15% των εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημιστικές πινακίδες) για τη χρήση του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ΕΟΕ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση τα χρήματα από το φαληρικό στάδιο να καταλήγουν στο ταμείο της επειδή της ανήκε και ήταν το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο. Ο Αυγενάκης εδώ και αρκετούς μήνες ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι για το θέμα έχει συστήσει επιτροπή υπό την προεδρία του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος όμως δεν έχει καλέσει τον εκπρόσωπο της επιτροπής να συμμετάσχει στις συζητήσεις. Πιθανότατα η επιτροπή να είναι μόνο στα χαρτιά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter