Βραβεία BAFTA: Και οι Bρετανοί ψήφισαν «Nomadland» και «Άσπρο πάτο»

Βραβεία BAFTA: Και οι Bρετανοί ψήφισαν «Nomadland» και «Άσπρο πάτο»

Τα περίφημα BAFTA, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ψήφισαν το «Nomadland» της κινέζας Κλόι Ζάο ως το καλύτερο φιλμ της χρονιάς.

Με φόρα από τις περισσότερες βραβεύσεις καις τις δύο πλευρές του Ατλαντικού το συγκινητικό «Nomadland» της κινέζας Κλόι Ζάο ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και στα Όσκαρ σε δύο βδομάδες μετά και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι βρετανοί. Στα φετινά BAFTA, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που ανακοινώθηκαν διαδικτυακά από το Royal Albert Hall του Λονδίνου το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το φιλμ της Ζάο απέσπασε 4 βραβεία: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α γυναικείου ρόλου για την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ και φωτογραφίας. Το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου αλλά και καλύτερου βρετανικού φιλμ κέρδισε το «Promising young woman» της πρωτοεμφανιζόμενης Έμεραλντ Φένελ ενώ o Άντονι Χόπκινς ήταν ο θριαμβευτής στις αντρικές ερμηνείες χάρη στο «Father» του Φλόριαν Ζέλερ.

Στα υπόλοιπα βραβεία ο Ντάνιελ Καλούγια με το «Judas and the black Messiah» επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον θέλουν φαβορί και για το όσκαρ β αντρικού ρόλου, ενώ το αντίστοιχο γυναικείο κατέκτησε η Γιου- Τζουνγκ Γιουν για το «Minari», το αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα του Λι Άιζακ Τσανγκ.

Από τα υπόλοιπα βραβεία ξεχωρίζουν εκείνα του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου στους Κρίστοφερ Χάμπτον και Φλόριαν Ζέλερ («Father»), του μοντάζ στον Μικέλ Νίλσεν («Sound of metal») και του animation που κέρδισε η δημιουργία των Pixar- Sony για το ευφάνταστο και προχωρημένο «Soul». Τέλος, καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ αναδείχτηκε η δημιουργία του Τόμας Βίντερμπεργκ «Άσπρο πάτο» με τον δανό να βρίσκεται απρόσμενα και στη λίστα με τους υποψήφιους για όσκαρ σκηνοθέτες. Το πιο μεθυστικό και ίσως απολαυστικότερο φιλμ της χρονιάς, που είναι επίσης φαβορί για το καλύτερο ξενόγλωσσο όσκαρ, θα δούμε στα σινεμά της χώρας μας την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter