Βραβείο Emmy στη σειρά της Cosmote Tv «Tehran»

Βραβείο Emmy στη σειρά της Cosmote Tv «Tehran»

Έκπληξη στα 49α τηλεοπτικά βραβεία International Εmmys καθώς το κατασκοπευτικό θρίλερ «Τεχεράνη» της Apple TV με άρωμα Ελλάδας τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς.

Το βραβείο στην ισραηλινή δραματική σειρά «Τεχεράνη» («Tehran») έχει ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους. Πρώτον επειδή γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα (στην Αθήνα συγκεκριμένα που σε πολλά σημεία θυμίζει την Τεχεράνη) καθώς είχε μεγάλο κίνητρο λόγω των οικονομικών πλεονεκτημάτων που δημιούργησε ο «νόμος Κρέτσου» (4487/2017), προσελκύοντας μεγάλους παραγωγούς στη χώρα. Και δεύτερον επειδή είναι συμπαραγωγός η Cosmote Tv, στην πρώτη διεθνή συμπαραγωγή της.

Γυρίσματα του πρώτου κύκλου της σειράς πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο του Άρεως, τη πλατεία Θεάτρου και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι καθώς και αμέτρητα αυτοκίνητα με αλλαγμένες πινακίδες, που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα, μοιάζουν βγαλμένα από το σημερινό Ιράν χάρη στις επιγραφές και τα ονόματα που είναι γραμμένα στα φαρσί. Η υπόθεση της σειράς αφορά στις προσπάθειες μιας πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ να εντοπίσει μια 22χρονη χάκερ-φαινόμενο και να ματαιώσει ένα τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος στο προσωπικό λογαριασμό του στο Tweeter έγραψε: «Το πρώτο Emmy με Έλληνες συντελεστές κ partners! Η διάκριση του Tehran αποτελεί διακριση κ της Αθήνας ως αξιόπιστου κινηματογραφικου location για μεγάλες spy thriller παραγωγές κ όχι μονο. Πολλα συγχαρητήρια στους δημιουργούς της σειράς, στη Cosmote TV κ στην Φενια Κοσοβίτσα».

Στην κατηγορία της καλύτερης κωμικής σειράς νικητής βγήκε η γαλλική σειρά «Call my agent».

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter