Βραβείο καλύτερης κωμωδίας στον Κυριάκο

Βραβείο καλύτερης κωμωδίας στον Κυριάκο

Κοκομπλόκο έπαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε απέναντι σε κανονικό δημοσιογράφο, στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει διαβάσει από πριν τις ερωτήσεις, χαρίζοντάς μας ένα ακόμα ξεκαρδιστικό βίντεο για τη συλλογή μας.

Η πρωθυπουργάρα μας, που λέτε, ρωτήθηκε για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας και για την τελευταία έκθεση των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» που κατατάσσει τη χώρα μας στην 108η θέση του πλανήτη και στη χειρότερη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχασε, στην κυριολεξία, τα λόγια του. Δεν έβρισκε τις λέξεις για να συντάξει μια σωστή πρόταση που θα μοιάζει με απάντηση πρωθυπουργού.

*** Κομπιάζει, κοιτάει αριστερά, κοιτάει δεξιά και κουνάει τα χέρια του μάλλον για να ισχυροποιήσει τη θέση του και να κρύψει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν είμαι και φυσιογνωμιστής, όπως εκείνος ο ξανθός κύριος που είχε βγει στο STAR, αλλά κάτι τέτοιο αντιλαμβάνομαι.
Για δείτε το και εσείς να κάντε… διάγνωση.

*** Καταλάβατε τώρα γιατί δεν δέχεται να δώσει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη, ακόμα κι αν έχει πάρει από πριν τις ερωτήσεις; Φανταστείτε μόνο το βίντεο που θα προκύψει από τη συνέντευξη αυτή. Θα ‘ναι ή δεν θα ‘ναι καλύτερο από επεισόδιο του Μίστερ Μπιν;

*** Εκείνος ο φυσιογνωμιστής τι να κάνει; Θυμάστε που έλεγε ότι το πρόσωπό του Μητσοτάκη είναι «επίμηκες, ισορροπημένο σε πλάτος, με ανεπτυγμένες την ανώτερη εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνη» και πως «υπάρχει διαπραγματευτική ικανότητα, υπάρχει δυναμισμός, αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα»; Το ρεπορτάζ εκείνο πήρε άραγε βραβείο Μπότση ή όχι;

*** Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Με επιτυχία γιατί πήγαν να ψηφίσουν 172.000 μέλη, εκ των οποίων τα 110.000 μέλη ήταν νέα. Με επιτυχία γιατί ενώ τα Πετσωμένα ΜΜΕ – κι από κοντά και η ΕΡΤ – «έθαψαν» τη διαδικασία, ο κόσμος φώναξε ένα ηχηρό «φτάνει πια» στους «κολλητούς», στα «golden boys», στις απευθείας αναθέσεις, στα ψεύτικα βιογραφικά, στα αδιευκρίνιστα ποσά, στα ημίμετρα καταπολέμησης της ακρίβειας. Ένα «φτάνει πια» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

*** Τα 110.000 νέα μέλη έστειλαν και ένα μήνυμα, όμως, προς το εσωτερικό του κόμματος με μοναδικό, το τονίζω, μοναδικό αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα.  110.000 άνθρωποι επέλεξαν σε δύσκολους καιρούς τον δρόμο της κομματικής ένταξης και συντάχθηκαν μαζί του. 110.000 άνθρωποι δήλωσαν «παρών», δίνοντας παράλληλα «εντολή» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δράσει και να κάνει ό,τι δεν έκανε από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Να φέρει στην επιφάνεια νέα στελέχη, με όραμα, με όρεξη για δουλειά, επαγγελματίες στο αντικείμενό τους που προέρχονται από την ίδια την κοινωνία και όχι από ένα κόμμα του 3%.

*** Ναι, υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά παραμένουν εξαιρέσεις. Οι υπόλοιποι «σύντροφοι» αποστράτευση. Ακούγεται δογματικό; Ίσως, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν ο Αλέξης Τσίπρας παραμείνει καθηλωμένος στις κομματικές αγκύλες που δεν του επιτρέπουν για τον έναν ή τον άλλον λόγο τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι 110.000 άνθρωποι που δήλωσαν τώρα την κομματική ένταξή τους θα κουνήσουν μαντήλι και δεν θα τους ξαναδεί ούτε με κιάλι.

*** Πού βρίσκονται αυτά τα νέα στελέχη με όραμα, με όρεξη για δουλειά και επαγγελματίες στο αντικείμενό τους; Μα μεταξύ των 110.000 νέων μελών. Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.

*** Εν τω μεταξύ τι πρεμούρα ήταν αυτή από διάφορα κυβερνητικά στελέχη για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ; Μα η ΝΔ είναι ξανά10 μονάδες μπροστά μετά τα νέα μέτρα για το ρεύμα; Ή μήπως όχι;

*** Φώναζαν που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και οι 15χρονοι. Οι ίδιοι όταν έμαθαν, βέβαια, ότι ο Νίκος Γεωργιάδης αποπλάνησε 15χρονο έκαναν ότι δεν άκουγαν…

*** Μετά το ΚΕΘΕΑ η κυβέρνηση έβαλε, διαβάζω, στο «στόχαστρό» της το «Χαμόγελο του Παιδιού», με τον πρόεδρο, Κωνσταντινο Γιαννόπουλο, να αφήνει σοβαρότατες αιχμές κατά της φεγγαρόφωτης, Δόμνας Μιχαηλιδου. Καλά θα πάει αυτό. Να με θυμηθείτε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter