Βράβευση Ευαγγελάτου: Στις πόσες διαγραφές επιβραβεύεται ένας δημοσιογράφος;

Πηγή: Facebook

Πραγματοποιήθηκε, εχθές, στο αίθριο του Ζαππείου η εκδήλωση για την 37η βράβευση των δημοσιογράφων που διακρίθηκαν για την εργασία τους, την χρονιά που πέρασε και θα ήταν, ίσως, συγκινητικό αν δεν ήταν τόσο αστείο.

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε τα δημοσιογραφικά βραβεία μόνο που μάλλον μπερδεύτηκε και έδωσε «παράσημο» και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο δημοσιογράφος των τρισδιάστατων γραφικών έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ όχι μία, όχι δύο αλλά ΠΕΝΤΕ φορές.

-Το 2001 είχε διαγραφεί προσωρινά για ένα χρόνο επειδή έπειτα από καταγγελία του Στέλιου Κούλογλου αποδείχτηκε ότι πλάνα της εκπομπής «Στα στρατόπεδα των Ταλιμπάν» που παρουσιάστηκαν από το κανάλι Tempo, όπου ήταν διευθυντής ειδήσεων, δεν ήταν από το Αφγανιστάν αλλά άσχετα πλάνα από το Πακιστάν.

-Το 2003 διαγράφηκε για ένα χρόνο για εμπλοκή ονόματος άσχετου ατόμου στην υπόθεση της 17Ν.

-Το 2007 διαγράφηκε με ποινή τριών μηνών για χρήση «κομπάρσου» αντί πραγματικής συνέντευξης σε ρεπορτάζ.

-Το 2007 επίσης, διαγράφηκε για 16 μήνες για εμφάνιση σε διαφήμιση.

–Τον Οκτώβριο του 2021 διαγράφηκε για 4 μήνες ως απεργοσπάστης -μαζί με άλλους «εκλεκτούς» συναδέλφους (Χαραλαμπόπουλος, Υποφάντης κ.α.) -στην γενική απεργία του Ιουνίου για τα εργασιακά δικαιώματα.

Μια ακόμα λαμπρή στιγμή στην καριέρα του είναι το ποσό που έλαβε από την περιβόητη «Λίστα Πέτσα». Το 2020 έλαβε για τις ιστοσελίδες www.newsit.gr, www.tlife.gr και www.iatropedia.gr, τις οποίες διευθύνει, συνολικά 297.600 € από τα 20.000.000. Το ύψος αυτής της επιχορήγησης αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από το μέσο καταβεβλημένο ποσό ανά ιστοσελίδα, γεγονός για το οποίο έχει δεχθεί σφοδρή κριτική.

Τις εισηγήσεις για τις βραβεύσεις κάνουν επιτροπές που αποτελούνται από δημοσιογράφους των Ενώσεων και δη της ΕΣΗΕΑ. Πως γίνεται ένας δημοσιογράφος που έχει διαγραφεί πέντε φορές και έχει πέσει σε πλήθος αντιδεοντολογικών παραπτωμάτων να βραβεύεται από εκείνους που προσωρινά τον καθαίρεσαν;

Όταν η Ελλάδα βρίσκεσαι στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου κάτι  σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Μητσοτάκη…