Βραυρώνα: Στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους – Οι ιστολογικές εξετάσεις και οι αντιφάσεις (Video)

Βραυρώνα: Στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους – Οι ιστολογικές εξετάσεις και οι αντιφάσεις (Video)

Στον ανακριτή οδηγείται την Τρίτη ο πατέρας του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα. Ο ίδιος αλλά και η σύντροφός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η μητέρα του βρέφους πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν. Προανακριτικά, η γυναίκα ανέφερε ότι έχασε το παιδί πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε σε πρώτο στάδιο ότι πιθανόν το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό. Οι ιστολογικές εξετάσεις θα δείξουν πώς ακριβώς πέθανε το βρέφος, αν δηλαδή ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης

Από την πλευρά του, ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως η σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια είχε μέσα το βρέφος.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το έμβρυο γεννήθηκε ζωντανό ή αν κατέληξε πριν ακόμα γεννηθεί. Σε αυτό το ερώτημα είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, με ασφάλεια ο ιατροδικαστής. Ήδη ο συνάδελφος που έχει επιληφθεί του γεγονότος, έχει μια ασφαλή πρώτη εκτίμηση την οποία θέλει να επιβεβαιώσει», αναφέρει για το συμβάν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

 

«Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου την δικογραφία και είχα μία μικρή επικοινωνία με τον εντολέα μου οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Ο ίδιος μου είπε πως δεν γνώριζε αν στη σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων ήταν το νεκρό βρέφος» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος του ζευγαριού.

«Μου είπε πως η σύντροφός του γέννησε νεκρό το βρέφος δεν του το γνωστοποίησε γιατί φοβήθηκε και εκείνη το τύλιξε στη σακούλα και του είπε απλά να πετάξει τη σακούλα. Εάν διαπιστώσω από το υλικό της δικογραφίας ότι έχουν προβεί σε αυτήν την κτηνώδη πράξη και έχουν σκοτώσει το ίδιο τους το παιδί, τότε ενδεχομένως να μην συνεχίσω την υπόθεση και να παραιτηθώ από την υπεράσπιση και των δύο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτια διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – «Να σταματήσει η γενοκτονία» (Photos)

Τρόμος δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – «Δεν έχουμε νερό, τρόφιμα… τίποτα»

Κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών σε αλληλεγγύη του παλαιστινιακού λαού(Video)

Έγκλημα Τέμπη: Οι καταθέσεις που καίνε για την 717 – Το «μπάζωμα» της έρευνας και οι ευθύνες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Ποιες ώρες θα επηρεαστεί η Αττική (LIVE)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter