Βραζιλία: Ανοίγει κι άλλο την «ψαλίδα» ο Λούλα στις δημοσκοπήσεις

Βραζιλία: Ανοίγει κι άλλο την «ψαλίδα» ο Λούλα στις δημοσκοπήσεις

Ο Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα φαίνεται να ανοίγει πολύ την δημοσκοπική διαφορά από τον Ζαΐρ Μπολσονάρου, καθώς στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το ποσοστό του φτάνει στο 48% έναντι 27% του ακροδεξιού προέδρου.

Η έρευνα της εταιρείας Datafolha για λογαριασμό της εφημερίδας Folha de Sao Paulo δείχνει επίσης ότι σε περίπτωση που οι δύο άνδρες περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου, ο Λούλα κερδίζει πανηγυρικά, συγκεντρώνοντας το 58% έναντι 33% του Μπολσονάρου. Παράλληλα, η κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου έχει μικρή αποδοχή από τους πολίτες, καθώς εντελώς αρνητική άποψη για την διακυβέρνησή του έχουν σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (48%).

Με 129 μέρες να απομένουν πριν τις εκλογές, η διαφορά που καταγράφεται από αυτή την τελευταία σφυγμομέτρηση είναι αισθητά πιο μεγάλη από εκείνες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Σε εκείνες τις μετρήσεις ο Λούλα ήταν σταθερά πρώτος, με πάνω από 40%, όμως ο Μπολσονάρου φαινόταν να κλείνει την ψαλίδα από διψήφια ποσοστά μέχρι και στο 5%. Αυτό εκτιμάται ότι συνέβη γιατί ο πρόεδρος της Βραζιλίας απελευθέρωσε κονδύλια για να βοηθήσει την κοινωνία που παλεύει να τα βγάλει πέρα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Όμως η τραγική διαχείριση της πανδημίας φαίνεται ότι είναι ένα θέμα που οι Βραζιλιάνοι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν γρήγορα.

Να σημειωθεί ότι ο Λούλα βγαίνει νικητής όχι μόνο στο σενάριο που τον θέλει απέναντι στον Μπολσονάρου αλλά και με τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, Σίρο Γκόμες.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη που διενεργείται μετά την απόσυρση από την κούρσα για διεκδίκηση του προεδρικού θώκου του πρώην δικαστή –και πρωταγωνιστή στη δίωξη του Λούλα- Σέρζιο Μόρο και του κεντροδεξιού πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, Ζοάο Ντόρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter