Βραζιλία-Αργεντινή: Το ντέρμπι που διακόπηκε θα συνεχιστεί στα δικαστήρια

Βραζιλία-Αργεντινή: Το ντέρμπι που διακόπηκε θα συνεχιστεί στα δικαστήρια

Το φιάσκο με τη διακοπή του αγώνα των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, Βραζιλίας – Αργεντινής μόλις στο 5ο λεπτό έβαλε… φωτιά στην FIFA αλλά και στις (ποδοσφαιρικές) σχέσεις των δύο χωρών.

Ο αγώνας διεκόπη χθες μετά από εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Βραζιλίας, η οποία επιχείρησε να συλλάβει τέσσερις παίκτες της “αλμπισελέστε” που παραβίασαν το πρωτόκολλο της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό.

Οι Λο Σέλσο, Μπουενδία, Μαρτίνες και Ρομέρο εισήλθαν στη χώρα κατά παράβαση του νόμου που απαγορεύει μη Βραζιλιάνους πολίτες να ταξιδεύουν στη Βραζιλία, αν τις προηγούμενες 14 μέρες έχουν βρεθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Ιρλανδία, Ινδία ή Νότια Αφρική. Οι τέσσερις φέρεται με όσα υποστηρίζουν οι Βραζιλιάνοι να συμπλήρωσαν στις φόρμες εισόδου στο αεροδρόμιο ψευδή στοιχεία, αποκρύπτοντας τα ακριβή ταξίδια τους τις τελευταίες ημέρες. Οι Βραζιλιάνοι -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν έκαναν σχετική έρευνα και ανακάλυψαν ότι όλοι τους είχαν ακολουθήσει παρόμοιο ταξίδι από Αγγλία σε Βενεζουέλα (για το προηγούμενο παιχνίδι της Αργεντινής) και από εκεί σε Βραζιλία.

Από την πλευρά της η CONMEBOL (η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ν. Αμερικής ισχυρίζεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των 10 χωρών μελών της, ώστε να υπάρξουν εξαιρέσεις σε ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων και να μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες για τους αγώνες των προκριματικών.

Δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Αργεντινής, αναφέρουν ότι άνθρωποι της Εθνικής Υγειονομικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Βραζιλίας (Anvisa) βρέθηκαν στο ξενοδοχείο της Αργεντινής μερικές ώρες πριν από τον αγώνα, με σκοπό να ενημερώσουν την αποστολή των πρωταθλητών Νότιας Αμερικής για το ζήτημα με τους 4 παίκτες τους. Οι αρχές της Βραζιλίας απαίτησαν να μη φύγουν από το ξενοδοχείο αυτοί οι παίκτες, όμως παράγοντες της CONMEBOL που βρίσκονταν εκεί, παρενέβησαν και εξήγησαν ότι υπάρχει σεβασμός στη “φούσκα” που έχει δημιουργηθεί για τις διοργανώσεις στη Νότια Αμερική. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της Anvisa επενέβησαν στο ματς και το διέκοψαν στο 6ο λεπτό.

Οι τέσσερις παίκτες δεν συνελήφθησαν, ωστόσο η υπόθεση θα συνεχιστεί σε αθλητικά και ποινικά δικαστήρια, αφού η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής ισχυρίζεται ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως συνέβη προ ημερών με το Χιλή – Βραζιλία.

«Ήθελαν να διακόψουν το ματς για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε. Όταν ένα παιχνίδι διακόπτεται από έναν εξωτερικό παράγοντα για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα, τότε πρέπει να αναβληθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια, ο οποίος τόνισε πως οι Βραζιλιάνοι διέκοψαν το παιχνίδια για αδιευκρίνιστους λόγους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter