Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που είχε στείλει στην Ευρώπη 17 τόνους κοκαΐνης

Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που είχε στείλει στην Ευρώπη 17 τόνους κοκαΐνης

Την εξάρθρωση δικτύου εμπόρων ναρκωτικών που πιστεύεται ότι έστειλε περισσότερους από 17 τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη ανακοίνωσαν από κοινού οι ευρωπαϊκές και ο βραζιλιανικές αρχές.

Συνολικά, και σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Europol συνελήφθησαν 15 άτομα και κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σχετικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εδρεύει στη Χάγη.

«Είναι μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών. Οι ευρωπαϊκές και οι λατινοαμερικάνικες αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν ένα από τα πιο δραστήρια εγκληματικά δίκτυα της Βραζιλίας, το οποίο είχε κατακλύσει την Ευρώπη με πολλούς τόνους κοκαΐνης», πρόσθεσε η Europol.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας (PF), που ερευνούσε επί δύο χρόνια αυτήν την υπόθεση, η οργάνωση αυτή έστειλε 17 τόνους ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη. Από την ποσότητα αυτή ωστόσο κατασχέθηκαν οι 12 τόνοι. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου έγινε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες Πολιτείες της Βραζιλίας και στην Ασουνσιόν, την πρωτεύουσα της Παραγουάης. Κατασχέθηκαν 87 ακίνητα, 173 οχήματα και ένα αεροσκάφος, ενώ πάγωσαν 147 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Πηγή: Euronews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter