Βραζιλία: Η πρώτη νύχτα χωρίς τον Πελέ (Photos)

Βραζιλία: Η πρώτη νύχτα χωρίς τον Πελέ (Photos)

H πρώτη νύχτα χωρίς τον Πελέ βρήκε τη Βραζιλία να πενθεί βαριά, αλλά και να γιορτάζει φωταγωγημένη τη μνήμη του εκλεκτού παιδιού της.

Η μορφή του Πελέ δέσποζε στις προσόψεις πολλών δημοσίων κτιρίων, ενώ τα μνημεία της χώρας, όπως το άγαλμα του Χριστού στο Κορκοβάδο του Ρίο, φωτίστηκαν προς τιμήν του. Το Μαρακανά, ο ναός της μπάλας όπου ο Πελέ ιερούργησε, φωτίστηκε με χρυσαφί προβολείς.

Οι δρόμοι γέμισαν με κιτρινοπράσινες φανέλες με τον αριθμό «10». Χιλιάδες απλοί άνθρωποι πέρασαν το βράδυ μπροστά στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», όπου ο θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε χθες την τελευταία του πνοή, στα 82 του χρόνια.

«Ο Πελέ πέθανε, αν και αυτό είναι αδύνατο», έγραφε ένα από τα πένθιμα πρωτοσέλιδα. Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λούλα, η απέραντη χώρα κηρύχτηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος, αντάξιο ενός βασιλιά. Στο Σάο Πάουλο, όπου ζούσε ο Πελέ, οι εκδηλώσεις μνήμης θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

«Πριν εμφανιστεί ο Πελέ, το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα λαϊκό σπορ», δήλωσε από το Παρίσι ο Νεϊμάρ. «Ο Πελέ άλλαξε τα πάντα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη και μορφή διασκέδασης. Έδωσε φωνή στους φτωχούς και στους απόκληρους».

Το ολονύχτιο κατευόδιο προς τον Πελέ ορίστηκε για τη νύχτα της Δευτέρας στα γραφεία της Σάντος, όπου ο διάσημος ποδοσφαιριστής έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Στη συνέχεια, το φέρετρο με τη σορό του θα διασχίσει τους δρόμους της παραθαλάσσιας πόλης, πριν την κηδεία που θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο την Τρίτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter