Βραζιλία: Μια προκατάληψη… 130 χρόνων ντροπιάζει την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Βραζιλία: Μια προκατάληψη… 130 χρόνων ντροπιάζει την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Μια απίστευτη προκατάληψη που κρατάει στην Βραζιλία… 130 χρόνια, οδήγησε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας (CBF) στα δικαστήρια, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Rainbow Citizens, επειδή δεν υπάρχει στις φανέλες των παικτών της εθνικής ομάδας της χώρας, το νο 24. Μετά τη μήνυση ο δικαστής έδωσε διορία 48 ωρών στην Ομοσπονδία, προκειμένου να εξηγήσει τον ντροπιαστικό λόγο που κανένας από τους παίκτες της στο Copa America δεν φοράει τη φανέλα με το νο 24.

Σύμφωνα με τη ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Rainbow Citizens, οι διεθνείς  αρνούνται να φορέσουν τη φανέλα με το νο 24, γιατί ο αριθμός συνδέεται με την γκέι κοινότητα! Ο δικαστής ζήτησε από την CBF να εξηγήσει εάν η απόφαση να αποκλείσει το συγκεκριμένο νούμερο ήταν εσκεμμένη και ζήτησε ακόμη το όνομα του υπεύθυνου για την επιλογή των αριθμών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για πολύ παλιά προκατάληψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Βραζιλία. Κατά τη δεκαετία του 1890 υπήρχε ένας ζωολογικός κήπος στο Ρίο που πρόσφερε μαζί με το εισιτήριο και μια μικρή κάρτα, η οποία απεικόνιζε καθένα από τα ζώα του ζωολογικού κήπου. Το 24ο ζώο έτυχε να είναι ο τάρανδος, που για τους Βραζιλιάνους ήταν το ζώο που δεν μπορούσε να ελέγξει το θηλυκό του, εξαιτίας των κεράτων του και σύμφωνα με την προκατάληψη, το νο 24 σε καθιστά αυτόματα… γκέι!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter