Βραζιλία: «Ναι μεν αλλά» από Μπολσονάρο – Συμφωνεί για τη μετάβαση, τσιμουδιά για ήττα

Βραζιλία: «Ναι μεν αλλά» από Μπολσονάρο – Συμφωνεί για τη μετάβαση, τσιμουδιά για ήττα

Δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά ούτε παραδέχθηκε την ήττα του ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο.

Ο Μπολσονάρο μίλησε ενώπιον δημοσιογράφων μόλις τρία λεπτά, δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά τη λέξη ήττα, ενώ απευθυνόμενος στους οπαδούς του, τους κάλεσε με έμμεσο τρόπο να αδειάσουν τους δρόμους και δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ένα ακόμη αντιαριστερό ντελίριο.

«Οι διαδηλώσεις είναι ευπρόσδεκτες», είπε έχοντας γύρω του υπουργούς και στενούς συνεργάτες, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει από το αποτέλεσμα των εκλογών εκλογές, αλλά πρόσθεσε ότι «οι μέθοδοί μας (της παράταξής μας) δεν μπορούν να είναι αυτές της Αριστεράς», πρόσθεσε.

«Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας τα 58 εκατομμύρια Βραζιλιάνους που με ψήφισαν», πρόσθεσε. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε τον γερουσιαστή του κόμματός του Σίρο Νογουέιρα, να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Απέφυγε να αναφερθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με το Σύνταγμα της χώρας.

«Με χαρακτηρίζουν πάντα αντι-δημοκράτη και, σε αντίθεση με τους επικριτές μου, εγώ πάντα παίζω με τους κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα», είπε.

Ο Νογουέιρα δήλωσε ότι έχει την εξουσιοδότηση από τον «πρόεδρο Μπολσονάρο να προχωρήσει τη διαδικασία μετάβασης από τη μία κυβέρνηση στην άλλη».

Διαβάστε επίσης:

Ο ανηφορικός δρόμος του Λούλα σε μια διχασμένη Βραζιλία

Σκηνές «φαρ ουέστ» στη Βραζιλία: Δεξιά βουλευτής απείλησε με όπλο οπαδό του Λούλα (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter