Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρου δολοφόνησε στέλεχος των Εργατικών

Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρου δολοφόνησε στέλεχος των Εργατικών

Σε έντονα τεταμένο κλίμα κινείται η πολιτική κατάσταση στη Βραζιλία, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στη χώρα. Το θερμόμετρο στο ήδη πολωμένο κλίμα, ανέβασε περαιτέρω μια δολοφονία, που φαίνεται ότι ενείχε πολιτικό κίνητρο.

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακός δεσμοφύλακας και φερόμενος οπαδός του νυν προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου σκότωσε τοπικό αξιωματούχο του αριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) στην πόλη Φοζ Ντι Ιγκουασού, στη δυτική περιοχή Παρανά της Βραζιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PT είναι το κόμμα του φαβορί των προεδρικών εκλογών Σίλβα ντα Λούλα, με τις κάλπες να έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η τραγωδία συνέβη όταν ο ομοσπονδιακός σωφρονιστικός πράκτορας Ζόρχε Ζοσέ ντα Ρότσα Γκουαράνιο αφού πρωτα επισκέφθηκε το σημείο που γινόταν η γιορτή, επέστρεψε μετά από 20 λεπτά οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί τον συνδικαλιστή του Εργατικού Κόμματος. Μάλιστα, ο εορτασμός των γενεθλίων του θύματος ήταν αφιερωμένος στο Εργατικό Κόμμα και στον ηγέτη του, Λούλα ντα Σίλβα.

Επικαλούμενη αρκετούς μάρτυρες, η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι ο ντα Ρότσα εξέφρασε δυνατά την υποστήριξή του στον Μπολσονάρο πριν πυροβολήσει κατά του θύματος και πατέρα τεσσάρων παιδιών. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο Αχούντα, δημοτικός αστυνομικός στο επάγγελμα, πρόλαβε και πυροβόλησε εναντίον του δράστη.

Ο Λούλα καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας ότι μια οικογένεια «έχασε πατέρα και σύζυγο εξαιτίας του λόγου μίσους που ενθαρρύνει ένας ανεύθυνος πρόεδρος». Επίσης έγραψε στο Twitter πως «ο λαός της Βραζιλίας είναι ένας λαός ειρήνης. Και πρέπει να ανακτήσουμε την κανονικότητα στη χώρα μας». H Γκλέιζι Χόφμαν, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για «τραγωδία που προέκυψε από τη μισαλλοδοξία» συγκεκριμένων ανθρώπων.

Από την πλευρά του ο ακροδεξιός ΜπολσονάροΥ καταδίκασε την επίθεση («είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε πράξη βίας», είπε), θύμισε ότι ο ίδιος μαχαιρώθηκε και παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2018, αλλά κατηγόρησε επανειλημμένως την Αριστερά ότι αυτή υποθάλπει την πολιτική βία.

Πηγή: Reuters, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter