Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λούλα ντα Σίλβα

Βραζιλία: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος ασφαλείας του Λούλα ντα Σίλβα

Η αποκάλυψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN Brasil οδήγησε στην παραίτηση του Μάρκος Γκονσάλβες Ντίας, κορυφαίου συμβούλου ασφαλείας του κεντροαριστερού προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Ντίας διακρίνεται να περιφέρεται έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια, ενώ λάμβαναν χώρα οι επιθέσεις Μπολσοναριστών διαδηλωτών σε κυβερνητικά κτήρια στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Λούλα έκανε δεκτή την παραίτηση του Ντίας, σύμφωνα με το Reuters.

«Μπήκα στο προεδρικό μέγαρο μετά τις επιθέσεις. Απομάκρυνα τους διαδηλωτές από τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο ώστε να τους συλλάβουν άμεσα», δήλωσε ο Ντίας σε συνέντευξη στο Globo News.

Ο Λούλα ντα Σίλβα είχε επιλέξει τον 73χρονο αποστρατευθέντα στρατηγό ως εκλεκτό για τη θέση του κορυφαίου συμβούλου ασφαλείας, αρμοδίου για θέμα άμυνας και ασφάλειας και επιφορτισμένου με την προστασία του προέδρου, όπως είχε συμβεί και στις δύο προηγούμενες θητείες του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Λούλα συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο παρουσία υπουργών αλλά και του Ντίας. Με λιτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Σεκόμ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους ενεπλάκησαν στα εγκληματικά γεγονότα της 8ης Ιανουαρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter