Βραζιλία: Σταθερά διψήφια η διαφορά Λούλα ντα Σίλβα – Μπολσονάρου, τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βραζιλία: Σταθερά διψήφια η διαφορά Λούλα ντα Σίλβα – Μπολσονάρου, τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί διαφορά 12 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ακροδεξιού νυν αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των εκλογών της 2ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου IPEC —του πρώην IBOPE— φέρει τον 76χρονο Λούλα να συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου, έναντι 32% του 67χρονου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενόψει του πρώτου γύρου της αναμέτρησης.

Στον δεύτερο γύρο που θα χρειαστεί, με βάση το αποτέλεσμα αυτό, να διεξαχθεί την 30ή Οκτωβρίου, αφού κανένας από τους δύο δεν θα συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο που απαιτείται για την απευθείας επικράτηση, ο Λούλα θα εκλεγεί με το 51% των ψήφων έναντι 35% του Ζαΐχ Μπολσονάρου, με διαφορά 16 μονάδων, κατά την ίδια έρευνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Quaest, ο κ. Μπολσονάρου φέρεται να ισοψηφεί με τον αντίπαλό του στην πολιτεία Σαν Πάουλου, που αναδεικνύει τους περισσότερους εκλέκτορες, ενώ μίκρυνε τη διαφορά στη Μίνας Ζεράις, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων.

Ωστόσο, άλλη δημοσκόπηση του FSB που διενεργήθηκε για λογαριασμό της επενδυτικής τράπεζας BTG και δημοσιοποιήθηκε επίσης χθες Δευτέρα έδειξε αντίθετα ότι ο κ. Μπολσονάρου χάνει έδαφος (–4%), με τη διαφορά να διευρύνεται στο 11%. Η διαφορά του Λούλα στον πιθανό δεύτερο γύρο επίσης αυξήθηκε στις 15 μονάδες, από 12 στην προηγούμενη τέτοια κυλιόμενη έρευνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter