Βραζιλία: Θετικοί στον κορονοϊό ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου και δύο μέλη της κυβέρνησης

Βραζιλία: Θετικοί στον κορονοϊό ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου και δύο μέλη της κυβέρνησης

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και δύο μέλη της κυβέρνησής του ανακοίνωσαν σήμερα πως διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των στενών βοηθών που διαγνώστηκαν θετικοί μετά το ταξίδι του ακροδεξιού ηγέτη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η υπουργός Γεωργίας Τερέζα Κριστίνα, ο γενικός εισαγγελέας Μπρούνο Μπιάνκο και ο γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρου επιβεβαίωσαν τις διαγνώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των εκπροσώπων τους στα ΜΜΕ.

Τα νέα έρχονται τρεις ημέρες αφότου ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας έχει παραμείνει στις ΗΠΑ σε καραντίνα.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου συμμετείχε επίσης στην αποστολή του πατέρα του στη Νέα Υόρκη. Έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, προσθέτοντας πως έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η υπουργός Γεωργίας, η οποία δεν είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε τη διάγνωσή της μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση με υπουργούς της G20 στην Ιταλία.

«Διαγνώστηκα θετική στην #Covid19. Είμαι καλά. Ακύρωσα όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και θα παραμείνω σε απομόνωση την περίοδο που ορίζεται από τις ιατρικές οδηγίες», έγραψε σε τουίτ. Η υπουργός είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το γραφείο τύπου του Μπιάνκο ανέφερε πως είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, προσθέτοντας πως είχε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter