Βραζιλία: Το 75% των πολιτών καταδικάζει την εισβολή μπολσοναριστών στα κυβερνητικά κτίρια – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Βραζιλία: Το 75% των πολιτών καταδικάζει την εισβολή μπολσοναριστών στα κυβερνητικά κτίρια – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική δημοσκόπηση του ινστιτούτου Atlas για τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Κυριακής, όταν οπαδοί του Μπολσονάρο εισέβαλαν στις έδρες των τριών εξουσιών, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν την εκλογική νίκη του Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75,8% των πολιτών διαφωνεί και καταδικάζει με την εισβολή στα κυβερνητικά κτίρια, έναντι ενός 18,4% που επικροτεί την κίνηση των οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου, ενώ ένα 5,8% απέφυγε να δώσει απάντηση.

Παράλληλα, το 53% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την εισβολή «απόλυτα αδικαιολόγητη», το 27,5% τη θεωρεί «εν μέρει δικαιολογημένη» και το 10,5% «απόλυτα δικαιολογημένη».

Λίγοι περισσότεροι από τους μισούς Βραζιλιάνους (το 50,2%) που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αυτή θεωρούν πως για τις ταραχές ευθύνεται προσωπικά ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπολσονάρο

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.200 προσώπων.

Εκατοντάδες υπό κράτηση μετά τις ταραχές

Πάνω από επτακόσιοι ύποπτοι παραμένουν ακόμη υπό κράτηση την ώρα που οι αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή νέων ταραχών. Η διεύθυνση φυλακών του ομοσπονδιακού διαμερίσματος έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα τα ονόματα 763 ανθρώπων.

Πρόκειται για οπαδούς του πρώην προέδρου που είτε συνελήφθησαν αμέσως μετά τις ταραχές στις έδρες των τριών εξουσιών, της νομοθετικής, της δικαστικής και της εκτελεστικής, είτε τέθηκαν υπό κράτηση όταν διαλύθηκε καταυλισμός οπαδών της άκρας δεξιάς μπροστά στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στην Μπραζίλια την Τρίτη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter