Βραζιλία: Ύποπτος για λαθρεμπόριο ξυλείας ο υπουργός Περιβάλλοντος

Βραζιλία: Ύποπτος για λαθρεμπόριο ξυλείας ο υπουργός Περιβάλλοντος

Η αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε σήμερα έρευνα στην κατοικία του υπουργού Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ένα παράνομο δίκτυο εμπορίας ξυλείας με σκοπό την εξαγωγή, δήλωσε δικαστική πηγή.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Αλεξάντρε Μοράες ενέκρινε το ένταλμα έρευνας καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου για αυτόν τον αμφιλεγόμενο υπουργό, ο οποίος έχει επικριθεί πολύ λόγω της αύξησης της αποψίλωσης του Αμαζονίου αφότου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2019.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Μπραζίλια, και σε διάφορα σημεία της πολιτείας Σάο Πάολο (νοτιοανατολικά) στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν 160 αστυνομικοί.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία διεξάγει έρευνα για ένα “πολυεθνικό εγκληματικό δίκτυο”, στο οποίο εμπλέκονται “αρχές όπως ο υπουργός Ρικάρντο Σάλες, άλλοι αξιωματούχοι και επιχειρήσεις”, εξηγεί στην απόφασή του ο δικαστής Μοράες, στην οποία είχαν πρόσβαση τα πρακτορεία AFP και Reuters.

Δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου και της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος, Ibama, τέθηκαν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Ρικάρντο Σάλες είχε δηλώσει στη διάρκεια μιας υπουργικής συνεδρίασης αγνοώντας ότι ηχογραφούνταν, πως ήθελε να επωφεληθεί από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ ήταν επικεντρωμένα στην πανδημία που προκάλεσε ο κορονοϊός προκειμένου να χαλαρώσει τους περιβαλλοντικούς νόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter