Βράζουν Εύβοια και Ηλεία για τα μέτρα-φιλοδώρημα του Μητσοτάκη – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Βράζουν Εύβοια και Ηλεία για τα μέτρα-φιλοδώρημα του Μητσοτάκη – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα

«Μας άφησαν να καούμε», η κραυγή απόγνωσης για το «επιτελικό» έγκλημα Κυριάκου

Μέσα καλοκαιριού «θυμήθηκαν» να παρουσιάσουν τον Κώδικα Διαχείρισης Εναέριων Μέσων

Η «ασύμμετρη απειλή» ως διαχρονικό άλλοθι στην ανίκανη δεξιά διακυβέρνηση

Πράσινο φως σε μεγαλοεπενδυτές για μπίζνες στις δασικές εκτάσεις

Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης: «Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο»

Ακης ΣκέρτσοςΕνας άριστος του ΣΕΒ στο Μαξίμου

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον… καλό αυλικό με το πλεόνασμα κυνισμού, που στον καλό κόσμο αποκαλείται τεχνοκρατική νοοτροπία, και το έλλειμμα συνείδησης, που στον ίδιο κόσμο αποκαλείται ρεαλισμός

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα, βαριές ευθύνες

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Επούλωση των πληγών, θωράκιση της χώρας

ΖΕΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Οι αυξήσεις που έρχονται θα ξεπεράσουν το 50%

ΝΕΑ ΥΦΕΣΗ Ο πληθωρισμός «τρώει» την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ/Γιάννης Φουντούλης: Ο αρχηγός της ασημένιας εθνικής ομάδας πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάει στο Documento για τον θρίαμβο, την εμπειρία και το μέλλον

Tο DocVille

Μαρτυρίες για την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Η δημοσιογράφος Ντέπυ Κουρέλου περιγράφει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη πώς βίωσε τη φωτιά από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το κτήμα Ranch-Εros που είχε στήσει με την αδελφή της Νάνσυ.

Ο Ρολάνδος Παύλος εξηγεί στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη πώς είδε να γίνεται στάχτη το βοτανικό κτήμα που είχε με τη σύζυγό του από την εποχή που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να εγκατασταθούν στην Εύβοια.

Ρεμπέτισσα και αντεργκράουντ. Δημώδης, βυζαντινή και έντεχνη. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για τα πρόσωπα της Παναγίας μέσα από τους βυζαντινούς ύμνους, τα ρεμπέτικα, τα έντεχνα και τα αντεργκράουντ άσματα.

Ο καθηγητής μουσικής στη Μουσική Σχολή Σέφερντ του Πανεπιστημίου Ράις Άντονι Μπραντ συζητά με την Έμυ Ντούρου σχετικά με την ανάγκη του ανθρώπου να καινοτομεί, με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου «Η δύναμη του νου – Επινοώντας τον κόσμο μέσα από τη δημιουργική διαδικασία» (εκδόσεις Οξύ, μτφρ. Γιώργος Σιώρης) που συνέγραψε μαζί με τον νευροεπιστήμονα Ντέιβιντ Ιγκλμαν.

Η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Μαρία Χρισταρά συζητά με την Αφροδίτη Ερμίδη σχετικά τη δράση του, καθώς και την ανάγκη για τη στήριξή του από την πολιτεία.

Ο κοινωνιολόγος και ψυχοθεραπευτής Ηλίας Γκότσης γράφει για τη σύνδεση των γυναικοκτονιών, τα σεξουαλικών εγκλημάτων και της ενδοοικογενειακής βίας με την πατριαρχία.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τον Νίκο Πλουμπίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 67 χρόνων από την εκτέλεσή του.

Η καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη, την Ηλεία και τη Ρόδο είναι η δική μας απώλεια σε έναν πλανήτη που φλέγεται. Η Έμυ Ντούρου προτείνει επτά βιβλία με θέμα την κλιματική κρίση, ένα θέμα βαθιά πολιτικό και παγκόσμιο.

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ δύο βιβλία στην τιμή του ενός: Οι τόμοι Νο3 και Νο8 ή οι τόμοι Νο6 και Νο8 των Αιρετικών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter