Βρετανία: Αποπομπή βουλευτή των Τόρηδων που συνέκρινε τα εμβόλια του κορονοϊού με το Ολοκαύτωμα

Βρετανία: Αποπομπή βουλευτή των Τόρηδων που συνέκρινε τα εμβόλια του κορονοϊού με το Ολοκαύτωμα

Το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα προχώρησε την Τετάρτη στην αποπομπή του βουλευτή Άντριου Μπρίτζεν από την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά από δήλωση του τελευταίου όπου συνέκρινε τα εμβόλια κατά της Covid-19 με το Ολοκαύτωμα.

«Ο Άντριου Μπρίτζεν ξεπέρασε τα όρια», δήλωσε ο Σάιμον Χαρτ, ο επικεφαλής της κομματικής πειθαρχίας των Συντηρητικών. «Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια προκαλεί βλάβη και κοστίζει ζωές. Ως εκ τούτου, αφαιρώ την βουλευτική ιδιότητα από τον Άντριου Μπρίτζεν με άμεση ισχύ, εν αναμονή επίσημης έρευνας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπρίτζεν, επί μακρόν επικριτής των εμβολίων κατά του κορονοϊού, έκανε νωρίτερα κάνει μια ανάρτηση στο Twitter δημοσιεύοντας έναν σύνδεσμο με ένα άρθρο για τις παρενέργειες του εμβολίου, προσθέτοντας το εξής σχόλιο: «Όπως μου είπε ένας σύμβουλος καρδιολόγος, αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μετά το Ολοκαύτωμα».

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Τόρηδων Ρίσι Σούνακ είπε μετά τη διαγραφή Μπρίτζεν στους βουλευτές: «Είναι εντελώς απαράδεκτο να κάνουμε συσχετισμούς και να χρησιμοποιούμε τέτοια γλώσσα, και είμαι αποφασισμένος η μάστιγα του αντισημιτισμού να εξαλειφθεί. Δεν έχει καμία απολύτως θέση στην κοινωνία μας».

«Σε σχέση με το tweet μου σήμερα το πρωί, η χρήση του Ολοκαυτώματος ως αναφορά ήταν ανάλγητη, για το οποίο ζητώ συγγνώμη. Έχω διαγράψει το προσβλητικό tweet», είπε από πλευράς του ο Μπρίτζεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπρίτζεν βρίσκεται επί του παρόντος σε αναστολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων για πέντε ημέρες, αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες σχετικά με το λόμπι επί πληρωμή και τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων.

Πηγή: BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter