Βρετανία: Αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών η Σουέλα Μπρέιβερμαν

Βρετανία: Αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών η Σουέλα Μπρέιβερμαν

Σε ακόμα μία αλλαγή προχωρά η Λιζ Τρας στην προσπάθειά της να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της εφημερίδας Guardian, η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν αποχωρεί από τη θέση της, με πιθανό αντικαταστάτη τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Γκραντ Σαπς. Να σημειωθεί ότι ο Σαπς ήταν υποστηρικτής του Ρίσι Σουνάκ για την αρχηγία του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Τρας ανέβαλε επίσκεψή της σε εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας και μια εμφάνιση σε τηλεόραση για να μιλήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Μπρέιβερμαν. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται ότι η υπουργός απολύεται αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση της αναχώρησής της.

Η ξαφνική αλλαγή έρχεται μετά την απόλυση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Κουάζι Κουαρτένγκ καθώς και την εντυπωσιακή ανατροπή των οικονομικών της πολιτικών, όπως προτάθηκαν στον διαβόητο πλέον μίνι προϋπολογισμό, μετά από πίεση των αγορών.

Η Μπρέιβερμαν είχε επικρίνει ανοιχτά την αναστροφή της Τρας σε σχέση με το φόρο στα υψηλά εισοδήματα, υπονοώντας ότι πίστευε ότι η πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα ενός «πραξικοπήματος» νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις, από την ελευθεριακή δεξιά του κόμματος, έχουν απογοητευτεί από τις επακόλουθες κινήσεις της πρωθυπουργού να καταργήσει άλλες φορολογικές περικοπές.

Η αντικατάσταση της Μπρέιβερμαν με τον Σαπς, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την απόλυση του Κουαρτένγκ από υπουργό Οικονομικών, τη θέση του οποίου πήρε ο Τζέρεμι Χαντ, αποτελεί ένα ακόμα σημάδι ότι η Τρας προσπαθεί να προσελκύσει ένα ευρύτερο τμήμα του Συντηρητικού κόμματος και να αντικαταστήσει τους ιδεολόγους με πιο έμπειρους υπουργούς.

Διαβάστε επίσης: 

Πυρ ομαδόν κατά της Λιζ Τρας: Οι μισοί Βρετανοί θέλουν να παραιτηθεί σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter