Βρετανία: Δεν παραιτείται ο Ντόμινικ Ράαμπ παρά την ολιγωρία

Βρετανία: Δεν παραιτείται ο Ντόμινικ Ράαμπ παρά την ολιγωρία

Ένας προκλητικός Ντόμινικ Ράαμπ λέει ότι δε θα παραιτηθεί μετά την αποτυχία του να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βοηθήσει τους Αφγανούς διερμηνείς αφού βρισκόταν σε διακοπές. Η αντιπολίτευση ζητά μετ’ επιτάσεως την παραίτησή του.

Η υποχρέωση για τον συντονισμό της εκκένωσης ανατέθηκε σε έναν υφυπουργό καθώς οι Ταλιμπάν πλησίαζαν την Καμπούλ την Παρασκευή, αφού ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να παρέμβει από το ξενοδοχείο του στην Κρήτη, όπου παραθέριζε σύμφωνα με τον Independent. Ήταν ήδη υπό πίεση αφού δεν κατάφερε να γυρίσει από το νησί πριν την Δευτέρα το πρωί, ενώ την προηγούμενη μέρα εθεάθη να χαλαρώνει στην παραλία. Άγνωστο είναι ακόμα αν η Ντάουνινγκ Στριτ στηρίζει τον υπουργό της κυβέρνησης.

Ο Ράαμπ έχει επίσης εμπλακεί σε σύγκρουση στο υπουργικό συμβούλιο με τον υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος κατηγόρησε το υπουργείο Εξωτερικών ότι εκκένωσε γρήγορα τους διπλωμάτες του και άφησε τους νέους στρατιώτες να είναι υπεύθυνοι.

Οι Εργατικοί είπαν ότι «θα έπρεπε να ντρέπεται» για τις πράξεις του και διερωτήθηκαν γιατί δεν έκανε ένα τηλεφώνημα αν του είπαν ότι «θα μπορούσε να σώσει τη ζωή κάποιου». Η Λίζα Νάντι, η σκιώδης υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Πώς μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών να συνεχίσει τον ρόλο του μετά από μια ακόμη καταστροφική αποτυχία κρίσης; Εάν ο Ντόμινικ Ράαμπ δεν έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τον απολύσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter