Βρετανία: Διατηρεί χαμηλούς τόνους ο Ρίσι Σούνακ για τη μάχη της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Διατηρεί χαμηλούς τόνους ο Ρίσι Σούνακ για τη μάχη της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι η μάχη ηγεσίας για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται ακόμα στην αρχή, μία ημέρα μετά από νέα δημοσκόπηση της YouGov που έδειξε ότι βρίσκεται πίσω από την αντίπαλό του Λιζ Τρας κατά 34 μονάδες.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα επιλέγει νέο ηγέτη αφού ο Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει την παραίτησή του μετά τη μαζική αποχώρηση υπουργών από την κυβέρνησή του επικαλούμενοι σειρά σκανδάλων και λαθών τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Σουνάκ, του οποίου η παραίτηση ήταν από τους παράγοντες που πυροδότησαν την πτώση του Τζόνσον, και η υπουργός Εξωτερικών Τρας είναι οι δύο υποψήφιοι που έχουν απομείνει στη μάχη. Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου τις επόμενες εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Είναι ακόμα νωρίς και ανυπομονώ να συναντήσω πολλούς περισσότερους από εσάς τις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Σουνάκ σε ανάρτησή του στο Twitter ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας του μεταξύ μελών του Συντηρητικού κόμματος αργότερα σήμερα.

Ο νικητής της διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος θα κληρονομήσει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κατά συνέπεια θα γίνει πρωθυπουργός.

Δημοσκόπηση μεταξύ 807 μελών του Συντηρητικού κόμματος της εταιρίας Techne που διενεργήθηκε στις 19-27 Ιουλίου έδειξε ότι η Τρας έχει τη στήριξη του 48% αυτών, συγκριτικά με το 43% για τον Σουνάκ.

Αντίθετα, δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, που διενεργήθηκε από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έδειξε ότι η Τρας έχει διευρύνει το προβάδισμά της. Εχει τη στήριξη του 60% των μελών, συγκριτικά με το 26% για τον Σουνάκ, με τους υπόλοιπους ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι δεν σχεδιάζουν να ψηφίσουν. Προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov στις 20-21 Ιουλίου είχε δείξει ότι οι ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι σε ποσοστό 49%-31% υπέρ της Τρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter