Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει πρωτιά – έκπληξη στους Εργατικούς

Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει πρωτιά – έκπληξη στους Εργατικούς

Το Εργατικό κόμμα φαίνεται να προηγείται σε τελευταία δημοσκόπηση αφού η υποστήριξη στο Συντηρητικό κόμμα κατρακυλά στο χαμηλότερο ποσοστό από τις εκλογές μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αυξήσεις τους φόρους.

Η δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times, έδειξε ότι οι τόρηδες έχασαν πέντε μονάδες, κατεβαίνοντας στο 33% ενώ οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ έχουν κερδίσει μια μονάδα, σκαρφαλώνοντας στο 35%, ευρισκόμενοι μπροστά από τον Τζόνσον για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό «ντεμαράζ» μιας και το Εργατικό κόμμα ήταν 18 μονάδες πίσω σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαΐου.

Ο Τζόνσον ξεκίνησε την Τρίτη να ξεδιπλώνει το σχέδιό του για την αύξηση των φόρων σε εργαζόμενους, εργοδότες και ορισμένες κατηγορίες επενδυτών με σκοπό να ανοικοδομήσει την Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στον κόσμο της εργασίας και την αντιπολίτευση όσο και μέσα στο κόμμα του, αφού έσπασε μια από τις κύριες προεκλογικές υποσχέσεις του: να μην αυξήσει τους φόρους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter