Βρετανία: Ένοχοι κρίθηκαν Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του για εμπόριο οργάνων

Βρετανία: Ένοχοι κρίθηκαν Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του για εμπόριο οργάνων

Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε ένοχο νιγηριανό πολιτικό, τη σύζυγό του κι έναν γιατρό για εμπόριο οργάνων, στην πρώτη ανάλογη απόφαση βάσει νόμου περί Σύγχρονης Δουλείας.

Ειδικότερα, από δίκη έξι εβδομάδων, ο 60χρονος γερουσιαστής και πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας στη Νιγηρία, Ike Ekweremadu, η 56χρονη σύζυγός του, Beatrice κι ο δρ. Obinna Obeta κρίθηκαν ένοχοι για τη μεταφορά, πέρυσι, και την εκμετάλλευση ενός νέου Νιγηριανού στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι τρεις τους συνωμότησαν για να φέρουν τον νεαρό πλανόδιο πωλητή από το Λάγκος στο Λονδίνο προκειμένου να του αφαιρέσουν το νεφρό.

Στο θύμα που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζεται, είχαν προσφέρει παρανόμως το ποσό των 7.000 λιρών προκειμένου να γίνει δωρητής για την κόρη του γερουσιαστή, Σόνια, η οποία λόγω νεφρικής νόσου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μεταπτυχιακό της στον κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

«Ο Ekweremadu που έχει πολλές ιδιοκτησίες και προσωπικό 80 ατόμων συμφώνησε να πληρώσει κάποιον για νεφρό για την κόρη του – κάποιον σε κατάσταση ένδειας και από τον οποίο πήρε αποστάσεις και δεν ήθελε επαφές για πολιτικούς λόγους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, Χιου Ντέιβις.

Οι ποινές τους θα ανακοινωθούν στις 5 Μαΐου. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, με βάση τον νόμο περί σύγχρονης δουλείας.
Πηγή: BBC, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter