Βρετανία: Έρευνα για τις καταγγελίες πρώην υπουργού για ισλαμοφοβία στην κυβέρνηση Τζόνσον

Βρετανία: Έρευνα για τις καταγγελίες πρώην υπουργού για ισλαμοφοβία στην κυβέρνηση Τζόνσον

Το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε εντολή την Δευτέρα για έρευνα μετά από τους ισχυρισμούς πρώην υπουργού ότι απομακρύνθηκε από την θέση της εξ αιτίας της μουσουλμανικής θρησκείας της.

Η Νουσράτ Γκανί απομακρύνθηκε από την θέση της υπουργού μεταφορών στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2020. Η Γκανί είπε ότι ένας από τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε το ζήτημα της θρησκείας της σε μια συνεδρίαση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Επεσήμανε πως της μεταφέρθηκε ότι μια μουσουλμάνα υπουργός έκανε τους συναδέλφους της να νιώθουν άβολα και ότι υπήρχαν ανησυχίες ότι δεν ήταν αρκετά πιστή στο κόμμα της αφού δεν το υπερασπίστηκε αρκετά όταν αντιμετώπισε κατηγορίες ισλαμοφοβίας.

Αργότερα ο επικεφαλής Μαρκ Σπένσερ είπε ότι αυτός είναι το πρόσωπο που εννοεί η Γκανί, περιέγραψε όμως τις δηλώσεις της ως εντελώς ψευδείς. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλεσε τις καταγγελίες συκοφαντικές.

 

Η Γκανί είπε επίσης ότι όταν ανέφερε το ζήτημα στον πρωθυπουργό, εκείνος αποκρίθηκε ότι δεν μπορεί να εμπλακεί, ενώ της πρότεινε να καταθέσει επίσημο παράπονο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Αρκετοί στα βρετανικά Μέσα αναρωτιούνται γιατί η Γκανί ανέφερε τώρα την υπόθεση, αφού κοντεύουν δύο χρόνια από την απομάκρυνσή της.

Η πρώην υπουργός, στο άκουσμα της είδησης της έρευνας για τις καταγγελίες της, έγραψε στο Twitter ότι καλωσορίζει τα νέα και ότι αναμένει να δει τους όρους με τους οποίους θα γίνει η έρευνα, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να συμπεριληφθούν όλα τα λόγια του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στην αρχή μιας κρίσιμης εβδομάδας για τον πρωθυπουργό και το μέλλον του στην Ντάουνινγκ Στριτ καθώς πρόκειται να δημοσιευτεί μια άλλη έρευνα του Γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 και το 2021.

Το αποτέλεσμα της έκθεσης μπορεί να κρίνει το πολιτικό μέλλον του Μπόρις Τζόνσον, καθώς αν αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις παραβίαζαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας απέναντι στον κορονοϊό, είναι πολύ πιθανή η πρόταση μομφής από Τόριδες βουλευτές για την εξώθηση σε παραίτηση του βρετανού πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter