Βρετανία: Εκτακτη προειδοποίηση για «πιθανή έκρηξη» στην Ερυθρά Θάλασσα

Βρετανία: Εκτακτη προειδοποίηση για «πιθανή έκρηξη» στην Ερυθρά Θάλασσα

Προειδοποίηση για πιθανή έκρηξη στην Ερυθρά Θάλασσα εξέδωσε η υπηρεσία θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKTMO).

Στη σχετική προειδοποίηση αναφέρει:

«Η UKTMO έλαβε μια αναφορά δραστηριότητας Uncrewed Aerial Systems (σ.σ. μη επανδρωμένα αεροσκάφη), συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής έκρηξης στην περιοχή του Bab el Mandeb που προέρχεται από την κατεύθυνση της Υεμένης.

Συνιστάται στα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες της βιομηχανίας (…) να είναι προσεκτικοί και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην UKMTO».

Παραμένουν οι φόβοι για ευρύτερη κλιμάκωση του πολέμου

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα η Υεμένη κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ εν μέσω της πολιορκίας του στη Γάζα,  εκτοξεύοντας μάλιστα και βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο φόβος για γενικότερη ανάφλεξη είναι ολοένα και πιο υπαρκτός, την ώρα που η αιματοχυσία στη Γάζα συνεχίζεται μετά τη διακοπή της εκεχειρίας.

Αλλωστε ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης, μιας χώρας που μαστίζεται από πολυετή κρίση καθώς ελέγχεται από τους Χούτι, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, και για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό και στη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter