Βρετανία: «Φουντώνει» η «μάχη» για τη διαδοχή του Τζόνσον – Οι πρώτες… εξαγγελίες

Βρετανία: «Φουντώνει» η «μάχη» για τη διαδοχή του Τζόνσον – Οι πρώτες… εξαγγελίες

Μία ενδεκάδα υποψηφίων για τον «θρόνο» του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας συμπληρώθηκε μετά την επικύρωση της συμμετοχής της υπουργού Εξωτερικών, Λιζ Τρας, η οποία δεν έχασε χρόνο ανακοινώνοντας το πρόγραμμά της.

Βουλευτής των Συντηρητικών δήλωσε έκπληκτος με τον αριθμό των προσώπων που εισέρχονται στην κούρσα διαδοχής. «Δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσουν οι φιλοδοξίες και οι αυταπάτες κάποιων εκ των συναδέλφων μου, αλλά με εκπλήσσουν», δήλωσε. «Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα μειώσουμε τη λίστα των υποψηφίων».

Από την πλευρά της, η Τρας, προτάσσοντας την ανάγκη μείωσης των φόρων και τη διατήρηση σκληρής γραμμής απέναντι στον Πούτιν, επιδιώκει να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα από την Πέμπτη, Μπόρις Τζόνσον.

«Υπό την ηγεσία μου, θα αρχίσω να μειώνω φόρους από την πρώτη ημέρα για να λάβω άμεσα δράση προκειμένου να βοηθήσω τους πολίτες με το κόστος διαβίωσης», έγραψε η Τρας στην Daily Telegraph.

Μάχη… κάτω από το τραπέζι

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ εμφανίστηκε αρχικά ως φαβορί, κάτι που έχει οδηγήσει τους αντιπάλους του να επικρίνουν τις επιδόσεις του στην οικονομία και να δεσμεύονται σε μειώσεις φόρων, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο οδηγήσει σε αύξηση τον κρατικό δανεισμό. Ένας βουλευτής επιβεβαίωσε ότι έγγραφο που επικρίνει τις επιδόσεις του Σούνακ κυκλοφορεί σε ομάδες βουλευτών στο WhatsApp.

Ο Ναντίμ Ζαχάουι, που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών στην αναταραχή της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε ότι δυσφημίζεται επίσης από τους αντιπάλους του αφού σε μέσα ενημέρωσης διατυπώθηκαν ερωτήματα για την προσωπική οικονομική κατάσταση του πρώην επιχειρηματία. «Προφανώς δυσφημίζομαι», δήλωσε σήμερα στο Sky News. «Ενημερώθηκα ότι η Υπηρεσία Σοβαρής Απάτης (Serious Fraud Office- SFO), ότι η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (National Crime Agency), ότι η HMRC (εφορία) διενεργούν έρευνα σε βάρος μου. Δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό. Πάντα δήλωνα τους φόρους μου και πλήρωνα τους φόρους μου στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χάντ, ο πρώην υπουργός Υγείας και Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Ο Χαντ δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να γίνουν φορολογικές μειώσεις χωρίς να αυξηθεί το κρατικό χρέος. «Θέλω να μειώσω όλους τους φόρους. Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνουμε αυτό είναι για να αναπτυχθεί η οικονομία, οι επιχειρήσεις να έχουν περισσότερα κέρδη, πληρώνοντας περισσότερο φόρο», δήλωσε στο BBC αναφορικά με τα σχέδια του να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter