Βρετανία: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο πρόεδρος του βρετανικού κολοσσού Tesco

Βρετανία: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο πρόεδρος του βρετανικού κολοσσού Tesco
Πηγή: Twitter

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία η είδηση πως ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού κολοσσού στον χώρο των σούπερ μάρκετ Tesco κατηγορείται από δύο γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και από δύο άλλες για σωματική επαφή χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian.

Δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο Άλαν προέβη σε άσεμνη χειρονομία κατά τη διάρκεια της περσινής συνέλευσης των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι «έπιασε τα οπίσθια» μίας άλλης γυναίκας σε εταιρική εκδήλωση το 2019.

Ο Άλαν έκανε επίσης «απρεπή σχόλια» κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων αλλά και σε άλλες παρόμοιες περιστάσεις, σε δύο εργαζόμενες της CBI, τον Νοέμβριο του 2019 και το 2021.

Μια εκπρόσωπος της Tesco είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, απαντώντας στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, ότι ο όμιλος δεν έχει λάβει καμία καταγγελία, επίσημη ή ανεπίσημη» για τη συμπεριφορά του Άλαν. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τυγχάνουν σεβασμού και θα αισθάνονται ασφαλείς στη δουλειά τους». Όπως είπε, «η κατηγορία αυτή είναι πολύ σοβαρή και ζητούμε από όποιον έχει πληροφορίες ή ανησυχίες να τις μοιραστεί μαζί μας».

Η CBI δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Ένας εκπρόσωπος του Άλαν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο πρόεδρος της Tesco «αισθάνθηκε ντροπή» αφού έκανε ένα σχόλιο σε μια εργαζόμενη της CBI το 2019, για το οποίο ζήτησε αμέσως συγγνώμη. Η εν λόγω γυναίκα συμφώνησε ότι το θέμα είχε λήξει, πρόσθεσε. «Όσον αφορά τους άλλους ισχυρισμούς, είναι απλούστατα αναληθείς», τόνισε.

Πηγή: BBC, Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter