Βρετανία: Η Πένυ Μόρντοντ πρώτη υποψήφια για την πρωθυπουργία

Βρετανία: Η Πένυ Μόρντοντ πρώτη υποψήφια για την πρωθυπουργία

Η πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Πένυ Μόρντοντ, είναι η πρώτη που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τη Λιζ Τρας στο «τιμόνι» των Τόρις αλλά και στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Βρετανίας.

«Με ενθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν μια νέα αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και ηγεσία για το εθνικό συμφέρον. Βάζω υποψηφιότητα για να γίνω ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργός σας – για να ενώσω τη χώρα μας, να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μας και να κερδίσω τις επόμενες γενικές εκλογές» δήλωσε η Μόρντοντ.

Ένθερμη υποστηρικτής της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μόρντοντ κέρδισε επαίνους για τις επιδόσεις της στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα, όταν υπερασπίστηκε την κυβέρνηση ενώ ανακοινωνόταν η απόσυρση των περισσότερων από τις πολιτικές που είχαν ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association, η ανακοίνωση της Μόρντοντ ήρθε αφού είχε συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, κατά τις οποίες τον διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να παραμείνει στο Νο 10 εάν κέρδιζε. Πηγές κοντά στην πολιτικό ανέφεραν ότι είχε ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει με το σχέδιο προϋπολογισμού του, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας, δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής και πως «κλίνει» προς την υποστήριξη του Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Πένυ Μόρντοντ, το αουτσάιντερ που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός των Τόρηδων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter