Βρετανία: Η Uber κατηγορείται για απολύσεις μέσω «ρατσιστικού λογισμικού»

Βρετανία: Η Uber κατηγορείται για απολύσεις μέσω «ρατσιστικού λογισμικού»

Η Uber αντιμετωπίζει κατηγορίες για έμμεση ρατσιστική διάκριση κατά οδηγού. Ο οδηγός ισχυρίζεται ότι απολύθηκε εξαιτίας ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί η εταιρεία και απέτυχε να τον αναγνωρίσει.

Ο οδηγός αναφέρει ότι η θυγατρική της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο απενεργοποίησε τον λογαριασμό του αφού το πρόγραμμα δεν τον αναγνώρισε ενώ είχε καταθέσει δύο ξεχωριστές φωτογραφίες, αφήνοντας τον χωρίς δουλειά.

Το Συνδικάτο Ανεξάρτητων Εργαζόμενων της Μεγάλης Βρετανίας (IWGB), που κατέθεσε τη το φάκελο εκ μέρους του οδηγού, μίλησε στο Euronews και αποκάλυψε ότι έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει 35 παρόμοιες υποθέσεις από την αρχή της πανδημίας, προειδοποιώντας ότι «εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες» έχουν επηρεαστεί. Το σωματείο καλεί την Uber να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον «ρατσιστικό» αλγόριθμο και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους οδηγούς.

Η Uber σχολίασε ότι το πρόγραμμα «σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Uber, βοηθώντας να διασφαλίσει ότι ο σωστός οδηγός είναι πίσω από το τιμόνι».

Επίσης, η Uber προσέθεσε ότι ο αλγόριθμος δεν παίρνει αποφάσεις μόνος του αλλά εποπτεύεται πάντοτε από έναν άνθρωπο. Εντούτοις, ο απολυμένος οδηγός ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν του αναφέρθηκε η επιλογή για «φυσικό» έλεγχο της φωτογραφίας.

Με πληροφορίες από Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter