Βρετανία: Η ξηρασία… αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό

Βρετανία: Η ξηρασία… αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ από εμφιαλωμένο νερό

Εικόνες πανικού ανάμεσα στους πολίτες καταγράφονται που προκαλούν ανησυχία καταγράφονται στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της ξηρασίας. Αρκετοί είναι εκείνοι εκείνοι που σπεύδουν να αγοράσουν  μαζικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες για περιορισμό του ντουζ στα τέσσερα λεπτά, αλλά και για πότισμα με χρησιμοποιημένο νερό μπάνιου!

Οκτώ περιοχές της Αγγλίας βρίσκονται επίσημα σε ξηρασία λόγω της έντονης ζέστης και των χαμηλών βροχοπτώσεων, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το επόμενο έτος για να επανέλθουν τα συνήθη επίπεδα στους ταμιευτήρες υδάτων.

Η ποσότητα νερού που διατηρήθηκε στις δεξαμενές της Αγγλίας ήταν μόλις στο 65 τοις εκατό της συνολικής χωρητικότητας στα τέλη του περασμένου μήνα – το χαμηλότερο επίπεδο για εκείνο το σημείο του ημερολογιακού έτους από το 1995.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του 1976, να “στεγνώσουν” δηλαδή οι οικιακές βρύσες.

“Όλες οι εταιρείες ύδρευσης μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες εξακολουθούν να είναι ασφαλείς”, δήλωσε ο υπουργός Υδάτων Steve Double.

Την Παρασκευή κηρύχθηκε ξηρασία στη μισή Αγγλία, η πρώτη από το 2018, αν και αυτή τερματίστηκε γρήγορα από τη δυνατή βροχόπτωση. Παρά την απειλή για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα, μεγάλο μέρος της νότιας Αγγλίας είναι απίθανο να δει σημαντικές βροχές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

25/09/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter