Βρετανία: Η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων έχει τριπλασιαστεί ενώ οι δωρεές μειώνονται

Βρετανία: Η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων έχει τριπλασιαστεί ενώ οι δωρεές μειώνονται

Οι ουρές στις τράπεζες τροφίμων έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δωρεές έχουν μειωθεί, προειδοποίησε ο διευθυντής ενός κέντρου διανομής τροφίμων μέσω του ραδιοφώνου του BBC.

Ο Άντριου Μπούτσερ, επικεφαλής σε τράπεζα τροφίμων στην Ουαλία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η ζήτηση για παράδοση τροφίμων στο κέντρο που διευθύνει έχει τριπλασιαστεί, αφού είδε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τόσους πολίτες όσους αντιστοιχούν σε τρεις μήνες υπό κανονικές συνθήκες.

Αναισθησία από Τόρη βουλευτή

Η επισήμανση αυτή έρχεται μερικές ώρες μετά την παρέμβαση ενός Συντηρητικού βουλευτή, του Λι Άντερσον, ο οποίος είπε ότι όσοι πηγαίνουν στις τράπεζες τροφίμων δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν ή να κάνουν χρηστή διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Τα σχόλιά του επικρίθηκαν ως «εκτός τόπου και χρόνου» και «απίστευτα». Ο κ. Μπούτσερ είπε στο BBC Radio Wales Breakfast ότι τα σχόλια του κ. Άντερσον ήταν «γελοία», αφού η τράπεζα τροφίμων άρχισε να βλέπει εργαζόμενους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Υπογράμμισε ότι: «Είναι απελπιστικοί οι καιροί, ειδικά με την αύξηση στο κόστος ζωής».

Μείωση των δωρεών

Ο κ. Μπούτσερ πρόσθεσε ότι η τράπεζα τροφίμων συνήθιζε να λαμβάνει δωρεές από σούπερ μάρκετ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά πρόσφατα η συχνότητα αυτή είχε μειωθεί σε μία φορά την εβδομάδα. «Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι εξακολουθούμε να λαμβάνουμε δωρεές, αλλά η ποσότητα των δωρεών έχει μειωθεί σημαντικά», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι υπάρχει ακόμα πολύ «στίγμα» σχετικά με τους ανθρώπους που έρχονται στις τράπεζες τροφίμων για βοήθεια και ενθάρρυνε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για φαγητό να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Φτώχεια

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Λάουμπορο και το Ινστιτούτο Μαρί Κιουρί διαπίστωσε ότι 90.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από τη φτώχεια κάθε χρόνο, με εκείνους στην Ουαλία να αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Εν τω μεταξύ, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,1% τον Μάρτιο εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter