Βρετανία: Κανένα πρόστιμο στον Στάρμερ για το «Beergate» και προεκλογική ρελάνς με υποσχέσεις

Βρετανία: Κανένα πρόστιμο στον Στάρμερ για το «Beergate» και προεκλογική ρελάνς με υποσχέσεις

Η αστυνομία του Ντέραμ αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δεν παρενέβη κανένα κανόνα lockdown σε συνάθροιση που έλαβε χώρα στα γραφεία του κόμματος, τον Απρίλιο του 2021. Ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία για να υποσχεθεί καλύτερες μέρες στους βρετανούς πολίτες.

Θέμα αρχής

Δεν υπάρχει καμία παράβαση γιατί ήταν σε ισχύ η εξαίρεση στους κανόνες του lockdown για «εύλογα αναγκαία εργασία», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Ο Στάρμερ είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί από το τιμόνι του κόμματος αν του επιβαλλόταν πρόστιμο, πράγμα που δεν έπραξε παρά μετά από μεγάλη πίεση ο Τζόνσον. Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της αντίθεσης με τον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι θα «τίθετο θέμα αρχής και ακεραιότητας», σε μια συγκυρία που του επιτρέπει να κάνει μια σχεδόν προεκλογική ομιλία.

Είπε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα ορίσει τον τρόπο που μια κυβέρνηση των Εργατικών «θα επανεκκινήσει την οικονομία μας, θα αναζωογονήσει τις κοινότητές μας, θα αναζωογονήσει τις δημόσιες υπηρεσίες μας και θα δώσει στη Βρετανία το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται».

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε να παραιτηθεί αν του επιβληθεί πρόστιμο για το «Beergate»

Σε δήλωσή της, το νούμερο δύο των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, η οποία είχε επίσης υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί εάν της επιβληθεί πρόστιμο, είπε: «Η αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτού του ντροπιασμένου πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη».

Ξεκαθάρισε το τοπίο

Αυτή η απόφαση της αστυνομίας έχει σημασία γιατί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό ποιος θα οδηγήσει το Εργατικό Κόμμα στις επόμενες εκλογές. Μέχρι σήμερα, αυτό ήταν κάθε άλλο παρά βέβαιο, αφού η ηγεσία του Στάρμερ είχε μπει σε φάση αναμονής και αμφισβήτησης, μέχρι να καθοριστεί η πολιτική του μοίρα από την αστυνομία του Ντέραμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter