Βρετανία: Κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας για τους φορείς του κορονοϊού

Βρετανία: Κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας για τους φορείς του κορονοϊού

Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα στην Βρετανία για τους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19. Το μέτρο θα αρθεί από τις 24 Φεβρουαρίου όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορονοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ενώ ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την παύση των δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών για την ανίχνευση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, θα σταματήσουμε τα δωρεάν τεστ για το ευρύ κοινό», είπε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ ταχεία ανάρρωση από την Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι η μόλυνσή της αποτελεί «υπενθύμιση πως ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter