Βρετανία: Κυβερνητικός βουλευτής «θύμα» εξοργισμένων διαδηλωτών

Βρετανία: Κυβερνητικός βουλευτής «θύμα» εξοργισμένων διαδηλωτών
Ο υπουργός Στέγασης Μάικλ Γκόουβ περπατά μόνος του στο κέντρο του Λονδίνου

Υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης στον δρόμο από εξοργισμένους διαδηλωτές, στο κεντρικό Λονδίνο, την ώρα που μετέβαινε στο γραφείο του, μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά την δολοφονία του βουλευτή των συντηρητικών Ντέιβιντ Εϊμες,γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτικών.

Στα πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Στέγασης Μάικλ Γκόουβ περπατά μόνος του, κοιτώντας το κινητό του, όταν αντιεμβολιαστές διαδηλωτές τον πλησιάζουν, αισχρολογώντας. Αστυνομικοί σπεύδουν να περικυκλώσουν τον υπουργό, ο οποίος οδηγείται κατόπιν σε ένα κοντινό κτίριο.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Συντηρητικός  Ντέιβιν Έιμες, 69 ετών, μαχαιρώθηκε από έναν νεαρό μέσα σε μια εκκλησία στο Λι-ον-Σι, στα ανατολικά του Λονδίνου. Πολλοί πολιτικοί εξέφρασαν φόβους για την ασφάλειά τους και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των μηνυμάτων μίσους που λαμβάνουν μέσω του διαδικτύου.

Για το σημερινό επεισόδιο η αστυνομία ανέφερε ότι μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περικυκλώσει ένα μέλος του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Γουεστμίνστερ. «Οι αξιωματικοί μας βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και τον συνόδευσαν με ασφάλεια σε ένα γειτονικό κτίριο», πρόσθεσε.

Δεν έγινε καμία σύλληψη. Ο Γκόουβ δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι στιγμής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter