Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να παραβιάσει ξανά τους κανόνες

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να παραβιάσει ξανά τους κανόνες

Κάποιου είδους ρεκόρ φαίνεται πως προσπαθεί να σπάσει ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αφού κατάφερε να παραβιάσει έναν ακόμα κανονισμό.

Ο Τζόνσον δεν πήρε την έγκριση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για Επιχειρηματικούς Διορισμούς (Acoba) για τη νέα του δουλειά ως αρθρογράφου στην εφημερίδα Daily Mail, όπου θα υπογράφει μια μόνιμη στήλη κάθε Κυριακή. Οι υπουργοί που έχουν αφήσει το δημόσιο αξίωμά τους μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια θα πρέπει να παίρνουν το «πράσινο φως» από την επιτροπή πριν αναλάβουν καθήκοντα σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση.

H tabloid εφημερίδα κυκλοφόρησε αυτήν την Παρασκευή με ένα πρωτοσέλιδο που προκάλεσε εύλογες απορίες ενώ στο λογαριασμό της στο Twitter, όταν και ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην πρωθυπουργού, περιγράφει τον Τζόνσον ως έναν «από τους πιο πνευματώδεις και πρωτότυπους συγγραφείς στη δουλειά»…

Μια εκπρόσωπος Τύπου της Acoba είπε ότι η επιτροπή απέστειλε επιστολή στον Τζόνσον καθώς δεν είχε λάβει αίτηση από αυτόν. Συνέχισε λέγοντας ότι «οι στήλες των εφημερίδων δεν θεωρούνται ιδιαίτερα προβληματικές», αλλά και πάλι έπρεπε να ζητήσει άδεια.

Παράλληλα, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για οργή εκ μέρους της επιτροπής, καθώς ο Τζόνσον απέστειλε αίτημα έγκρισης της νέας του δουλειάς μόλις 30 λεπτά πριν αυτή ανακοινωθεί!

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η επιτροπή δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να τιμωρεί βουλευτές -ή πρώην βουλευτές- που έχουν παραβιάσει τους κανόνες σχετικά με την ανάληψη θέσεων εργασίας, αλλά μπορεί να εκδίδει δημόσιες επιπλήξεις.

Ο πρόεδρος της Acoba, Έρικ Πικλς, θα γράψει στον Τζόνσον για να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το αν θα αναλάβει τη δουλειά. Η επιτροπή είχε επιπλήξει στο παρελθόν και πάλι τον Τζόνσον, αφού είχε παραβιάσει ξανά τους κανόνες αναλαμβάνοντας μια στήλη στην Telegraph, με απολαβές 275.000 λιρών ετησίως, λίγες εβδομάδες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter