Βρετανία: Ο Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια στον Κάρολο Γ΄

Βρετανία: Ο Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια στον Κάρολο Γ΄

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε «τα ειλικρινή συγχαρητήριά του» στον Κάρολο Γ΄, ο οποίος ανακηρύχθηκε σήμερα βασιλιάς , διαδεχόμενος στον θρόνο τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

«Δεχτείτε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την ανάρρησή σας στον θρόνο» ανέφερε ο Πούτιν στο τηλεγράφημά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. «Εύχομαι στη Μεγαλειότητά σας επιτυχία, ευρωστία και όλα τα καλά», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως σήμερα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρα του, ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος ανακηρύχθηκε επίσημα βασιλιάς, με το όνομα Κάρολος Γ΄.

Η ανακοίνωση της ανακήρυξής του διαβάστηκε από το μπαλκόνι του ανακτόρου Σεντ Τζέιμς, ενώπιον της Φρουράς του Βασιλιά και εκατοντάδων πολιτών. Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ενώ κανονιοβολισμοί έπεφταν σε όλη τη χώρα προς τιμή του Καρόλου.

Είχε προηγηθεί μια τελετή στο παλάτι Σεντ Τζέιμς, όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο Διαδοχής και πριν από την ανακήρυξη του Καρόλου ανακοινώθηκε επισήμως ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter