Βρετανία: Ο Στάρμερ μπλοκάρει το δρόμο του Κόρμπιν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Βρετανία: Ο Στάρμερ μπλοκάρει το δρόμο του Κόρμπιν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Ο επικεφαλής των Εργατικών της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Τζέρεμυ Κόρμπιν, δεν θα είναι υποψήφιος με τους Εργατικούς στις επόμενες εκλογές. Ο πρώην ηγέτης του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ο αποκλεισμός του ισοδυναμεί με επίθεση κατά της δημοκρατίας. «Όποιου δεν του αρέσει, μπορεί να φύγει», απαντά ο Στάρμερ.

Ο Κόρμπιν, που είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, αποβλήθηκε από τους κόλπους των Εργατικών το 2020 με την κατηγορία του αντισημιτισμού. Ο Στάρμερ είπε ότι το κόμμα έχει αλλάξει από τότε που ανέλαβε και ότι «δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω» σε εσωκομματικές έριδες ή ρατσιστικές και αντισημιτικές συμπεριφορές. Μάλιστα, απευθυνόμενος σε όσους δεν τους αρέσουν οι αλλαγές είπε ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να φύγετε».

Η στιγμή που ο Στάρμερ αποφασίζει να «μπετονάρει» το κόμμα δεν είναι τυχαία, καθώς στις δημοσκοπήσεις, το Εργατικό κόμμα δείχνει να είναι τουλάχιστον 20 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το Συντηρητικό. Έτσι, ο Στάρμερ φαίνεται ότι νιώθει αυτοπεποίθηση να «καθαρίσει» το κόμμα από οποιοδήποτε υπόλειμμα κορμπινισμού στη στροφή προς το κέντρο που επιχειρεί, θυμίζοντας τους Νέους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, o Κόρμπιν αναφέρει ότι «η δήλωση του Κιρ Στάρμερ για το μέλλον μου είναι μια ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των μελών του κόμματος στο Ίσλινγκτον Νορθ», όπου και εκλέγεται. «Κάθε προσπάθεια μπλοκαρίσματος της υποψηφιότητάς μου είναι άρνηση της δέουσας διαδικασίας, και πρέπει να βρει απέναντι όσους πιστεύουν στην αξία της δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, που διατηρεί αρκετές συμπάθειες στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Σύμφωνα με το BBC, o Κόρμπιν είναι πιθανό να κατέβει ως υποψήφιος με το Εργατικό κόμμα ώστε να αναγκάσει τους επικεφαλής να του μπλοκάρουν και επίσημα την υποψηφιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σε αδιέξοδο οι Τόρηδες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter