Βρετανία: Οι Εργατικοί παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την ενίσχυση της οικονομίας

Βρετανία: Οι Εργατικοί παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την ενίσχυση της οικονομίας

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία Κιρ Στάρμερ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το σχέδιό κόμματος για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, προσθέτοντας τη φωνή του σε συζήτηση που έχει κυριαρχήσει στο Συντηρητικό Κόμμα για την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Στάρμερ δέχεται κριτική από μερικά στελέχη του κόμματός του που του καταλογίζουν ότι δεν παρουσιάζει ξεκάθαρες πολιτικές απέναντι στους Συντηρητικούς, που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα πλαίσιο εσωκομματικού ανταγωνισμού για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματός τους. Ο ίδιος θα πει ότι η έμφαση που δίνει στην οικονομική ανάπτυξη «μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα ένστικτα του κόμματός του».

«Η κατάσταση μας ωθεί να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη και στην παραγωγικότητα, όπως κάναμε σχετικά με την αναδιανομή των επενδύσεων στο παρελθόν», θα πει ο Στάρμερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του.

Επίσης θα δηλώσει ότι επιθυμεί να δει μία «δίκαιη» ανάπτυξη η οποία θα μεγιστοποιήσει «τη συνεισφορά που κάνουμε όλοι μας στην εθνική ευημερία». Ωστόσο, τα αποσπάσματα της ομιλίας του δεν δημοσιοποιούν λεπτομέρειες για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Ο Στάρμερ θα ασκήσει κριτική στον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τους Συντηρητικούς, με την υπουργό των Εξωτερικών Λιζ Τρας να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στην κούρσα για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter