Βρετανία: Οι κινητοποιήσεις δικηγόρων μεγαλώνουν το απεργιακό κύμα

Βρετανία: Οι κινητοποιήσεις δικηγόρων μεγαλώνουν το απεργιακό κύμα

Οι δικηγόροι σε ποινικές υποθέσεις κατέβηκαν σε απεργία αυτή τη Δευτέρα στην Αγγλία και την Ουαλία, σε ένα ακόμα επεισόδιο απεργιακών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν το νησί. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ είπε ότι οι απεργίες θα «καθυστερήσουν τη δικαιοσύνη», καθώς τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν ήδη μια συσσώρευση εκκρεμοτήτων ύψους 58.000 υποθέσεων.

Ανεπαρκής αύξηση μισθών

Οι δικηγόροι απέρριψαν την προτεινόμενη αύξηση κατά 15% στις αμοιβές τους για την ανάληψη εργασιών νομικής βοήθειας και θα λάβουν μέτρα τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Μέλη του Ποινικού Δικηγορικού Συλλόγου (CBA) είπαν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό και ζήτησαν αύξηση του ελάχιστου μισθού κατά 25%.

Σύμφωνα με το σύστημα νομικής συνδρομής, η κυβέρνηση πληρώνει δικηγόρους για να διασφαλίσει ότι οι ύποπτοι που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την υπεράσπισή τους να ενημερώνονται και να εκπροσωπούνται κατάλληλα. Η κυβέρνηση ορίζει ποσοστά αμοιβής για τους δικηγόρους που κάνουν έργο νομικής συνδρομής.

Προειδοποίηση για τιμωρία

Δεκάδες δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω από το Old Bailey με τις ρόμπες και τις περούκες τους. Άλλοι απεργούν έξω από μια σειρά από δικαστήρια υψηλού προφίλ, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Κάρντιφ και το Μπρίστολ.

Αυτοί που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πικετοφορίας έχουν προειδοποιηθεί από τον ανώτερο δικαστή στην Αγγλία και την Ουαλία, τον Λόρδο Μπέρνετ, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές διαδικασίες για παράπτωμα εάν δεν προσέλθουν στο δικαστήριο.

Η «πιο ενοχλητική επιλογή»

Ο Ράαμπ είπε ότι οι απεργίες ήταν «λυπηρές» και μόνο το 43,5% των μελών της CBA ψήφισαν για την «πιο ενοχλητική επιλογή».

Περισσότερο από το 81% των 2.055 μελών της CBA που ψήφισαν υποστήριξαν τη συλλογική δράση και το 53,4% αυτών ψήφισαν επίσης υπέρ της άρνησης νέων υποθέσεων και της «επιστροφής εργασίας» – παρέμβαση και ανάληψη δικαστικών ακροάσεων για άλλους συναδέλφους.

Η απεργία έρχεται μετά από τις τρεις ημέρες κινητοποιήσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη του είδους της τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα. Και άλλοι εργαζόμενοι, όπως εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί, έχουν απειλήσει να απεργήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για αύξηση των μισθών στο επίπεδο του πληθωρισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter