Βρετανία: Ουρά 16 χιλιομέτρων για να πουν το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ

Βρετανία: Ουρά 16 χιλιομέτρων για να πουν το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά όλο το βράδυ προκειμένου να βρεθούν για λίγα δευτερόλεπτα δίπλα το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και να την αποχαιρετήσουν.

Η σορός της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ και το πρώτο φως της ημέρας στο Λονδίνο βρήκε τους πιστούς υπηκόους της να περιμένουν ακόμη στην ουρά, που φτάνει ακόμα και τα 16 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, θα επισκεφθεί σήμερα τη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ της ανατολικής Αγγλίας, για να δει από κοντά τα λουλούδια και τις αφιερώσεις που άφησαν εκεί χιλιάδες Βρετανοί.

Τα μέτρα ασφαλείας τη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι δρακόντεια. Βασιλείς και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από κάθε γωνιά του κόσμου θα βρεθούν στο Λονδίνο για το «ύστατο χαίρε» στην Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. Το πλήθος που θα παρακολουθήσει την τελετή αναμένεται να είναι ένα από το μεγαλύτερα που έχει δει ποτέ η χώρα.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Χθες Τετάρτη συνομίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της μητέρας του, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ποιοι ηγέτες θα παραστούν στην κηδεία

Οι προσκλήσεις για την κηδεία που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν ήδη σταλεί, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη επίσημη λίστα καλεσμένων.

Στην κηδεία θα παραστούν περίπου 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που επιβεβαίωσε πρώτος την παρουσία του.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο της Βραζιλίας και ο Γιουν Σουκ Γιολ από τη Νότια Κορέα είναι μεταξύ των προέδρων που επίσης θα παρευρεθούν όπως και ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασακο.

Παρών θα είναι και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ και η σύζυγός του βασίλισσα Λετίσια, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας, καθώς και Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter