Βρετανία: Παιδόφιλοι ταξίδεψαν στην Πολωνία με στόχο ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία

Βρετανία: Παιδόφιλοι ταξίδεψαν στην Πολωνία με στόχο ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία

Δέκα βρετανοί παιδόφιλοι ταξίδεψαν στην Πολωνία ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να παράσχουν «ανθρωπιστική βοήθεια» σε πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) οι δέκα δράστες σεξουαλικών παρενοχλήσεων κατά παιδιών ταξίδεψαν στη χώρα έξι εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή. Όλοι τους κλήθηκαν να φύγουν από την Πολωνία μετά από ανάκριση από τους αξιωματικούς μετανάστευσης και τις αρχές επιβολής του νόμου, με τις βρετανικές αρχές να εργάζονται ώστε να αποτρέψουν άλλους από το να ταξιδέψουν. Σημειώνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 ασυνόδευτα παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από την Ουκρανία.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι καταδικασμένοι παιδόφιλοι υποχρεούνται να δηλώσουν το ποινικό τους μητρώο στις χώρες που επισκέπτονται, αλλά διαπιστώνεται ότι δεν το έχουν κάνει. Επί του παρόντος, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποτροπή των σεξουαλικών παραβατών από το να ταξιδέψουν στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες και στην απομάκρυνσή τους εάν δεν έχουν ακολουθήσει τους κανόνες.

Το θέμα είναι ένα από τα πολλά που προέκυψαν, μέσα σε μια «ολόκληρη σειρά απειλών που αναδύθηκαν ή ενισχύθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η NCA. Άλλα σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν είναι η σύγχρονη δουλεία, η εμπορία ανθρώπων και το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης που επηρεάζει τους πρόσφυγες. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν επίσης για πιθανή «διαρροή» πυροβόλων όπλων.

Υπήρξαν επίσης αυξήσεις στην παράνομη χρηματοδότηση, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και την απάτη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ιστοσελίδων που ισχυρίζονται ότι είναι οργανισμοί βοήθειας σε μια προσπάθεια λήψης δωρεών που προορίζονται για Ουκρανούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter