Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ μετά τις έρευνες για εκφοβισμό

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ μετά τις έρευνες για εκφοβισμό

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σούνακ και υπουργός Δικαιοσύνης, Ντόμινικ Ράαμπ, μετά το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που διεξήχθη έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του για εκφοβισμό. Σε επιστολή του προς τον Σούνακ, που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ράαμπ εκτίμησε ότι η έρευνα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

«Ζήτησα να διεξαχθεί έρευνα και είχα δεσμευθεί ότι θα παραιτηθώ, αν κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εκφοβισμός εκ μέρους μου. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τηρήσω τον λόγο μου», υπογράμμισε ο Ράαμπ.

Ο δικηγόρος Άνταμ Τόλι  ερευνούσε επί μήνες τις καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του Ράαμπ από εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για εκφοβισμό. Την έρευνα είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός τον Νοέμβριο μετά τις οκτώ επίσημες καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του από κυβερνητικούς αξιωματούχους στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως και στο υπουργείο αρμόδιο για το Brexit.

Πρόκειται για τον τρίτο υπουργό που απομακρύνεται από την κυβέρνηση Σούνακ: ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για εκφοβισμό. Τον Ιανουάριο ο Βρετανός πρωθυπουργός απέπεμψε τον επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι αφού παραβίασε τον υπουργικό κώδικα αποκρύπτοντας φορολογικά του στοιχεία.

Ο ίδιος ο Σούνακ ερευνάται από την εποπτική αρχή του κοινοβουλίου, η οποία εξετάζει αν δήλωσε τις μετοχές της συζύγου του σε μια εταιρεία διαχείρισης παιδικών σταθμών, η οποία θα ωφεληθεί από μια νέα κυβερνητική πολιτική.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter