Βρετανία: Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για αποχώρηση Τζόνσον – Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση

Βρετανία: Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για αποχώρηση Τζόνσον – Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον τον παροτρύνουν να παραιτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου. Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός Στέγασης, πρότεινε αυτό το πρωί στον πρωθυπουργό να αποχωρήσει, αποκαλύπτει η The Mail+. Είχε προηγηθεί ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρηδων, Κρις Χίτον-Χάρις, που είπε στον πρωθυπουργό ότι «το παιχνίδι τελείωσε».

Χιονοστιβάδα παραιτήσεων

Οι παραιτήσεις από την Τρίτη, όταν έκαναν την αρχή ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ και ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, άλλοι πέντε υπουργοί παραιτήθηκαν με κοινή δήλωση.

Επίσης, η υπουργός Απασχόλησης, Μιμς Ντέιβις, έστειλε προσωπική επιστολή παραίτησης, υπογραμμίζοντας την ανησυχία της για την κατεύθυνση που έχει πάρει το κόμμα υπό τον Τζόνσον.

Έτσι, ο αριθμός των παραιτημένων αξιωματούχων (υπουργών και κοινοβουλευτικών βοηθών) ανεβαίνει στους 27. Παρά το κύμα παραιτήσεων όμως, ο Τζόνσον επιμένει ότι θα συνεχίσει στο τιμόνι της χώρας.

Δεν παραιτείται

Στην ώρα των ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Τζόνσον είπε ότι η «κολοσσιαία εντολή» που του δόθηκε από τους ψηφοφόρους το 2019 σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει παρά τις «δύσκολες συνθήκες» που αντιμετωπίζει. Στην εμφάνισή του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τόρης βουλευτής Τομ Λάουτον ρώτησε τον Τζόνσον εάν υπάρχουν «οποιεσδήποτε συνθήκες» υπό τις οποίες πρέπει να παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σαφώς αν υπήρχαν περιστάσεις στις οποίες ένιωθα ότι ήταν αδύνατο για την κυβέρνηση να συνεχίσει και να εκπληρώσει την εντολή που μας δόθηκε ή αν ένιωθα, για παράδειγμα, ότι απογοητευόμασταν στην επιθυμία μας να υποστηρίξω τον ουκρανικό λαό… τότε θα το έκανα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter