Βρετανία: Πολιτικοί ελιγμοί από την κυβέρνηση – Καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον… εαυτό της

Βρετανία: Πολιτικοί ελιγμοί από την κυβέρνηση – Καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον… εαυτό της

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στον… εαυτό της μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν δεν επέτρεψε τη συζήτηση της πρότασης μομφής των Εργατικών, που επέκρινε ευθέως τον Μπόρις Τζόνσον. Η απροσδόκητη κίνηση θα αναγκάσει τους Συντηρητικούς βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά θα καταστήσει την ψηφοφορία πιο απλή, καθώς δεν θα συνιστά την έγκριση του πρωθυπουργού. Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα την επόμενη Δευτέρα.

«Τρέλα»

«Το Εργατικό κόμμα είχε την επιλογή να υποβάλει μια απλή ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση σύμφωνα με τα συνηθισμένα, ωστόσο επέλεξαν να μην το κάνουν», είπε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Για να διορθωθεί αυτό, καταθέτουμε μια πρόταση που δίνει στο νομοθετικό σώμα την ευκαιρία να αποφασίσει εάν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», συμπληρωσε.

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος είπε ότι η απόφαση αποτρελεί «τρέλα» και ότι περιμένουν να γυρίσει μπούμερανγκ. «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις ή οι περιθωριακοί βουλευτές θα το καλοδεχτούν», είπε.

Άρνηση της πρότασης των Εργατικών

Οι Εργατικοί αντέδρασαν με μανία το βράδυ της Τρίτης, όταν η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να δώσει χρόνο στο κοινοβούλιο για την πρόταση που είχαν καταθέσει.

Αποτελεί μακροχρόνια παράδοση ότι εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση οφείλει να αφιερώσει χρόνο για να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

Οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις είπαν ότι η πρόταση των Εργατικών δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παράδοσης, καθώς θεωρούσαν ότι στοχοποιείται ο πρωθυπουργός, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν. Ωστόσο, οι Εργατικοί δήλωσαν ότι η πρόταση εγκρίθηκε από τους υπαλλήλους της Βουλής των Κοινοτήτων. Επισήμαναν επίσης την πρόταση δυσπιστίας του 1965, η οποία έκανε αναφορά στον πρωθυπουργό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter