Βρετανία: «Πράσινο φως» για την πρώτη πτήση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, εν μέσω αντιδράσεων

Βρετανία: «Πράσινο φως» για την πρώτη πτήση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, εν μέσω αντιδράσεων

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να στείλει την Τρίτη στη Ρουάντα την πρώτη πτήση με αιτούντες άσυλο, καθώς τη Δευτέρα το εφετείο απέρριψε τις ενστάσεις κοινωνικών φορέων για την αποτροπή της μεταφοράς των προσφύγων στην Αφρική. Οι προσφεύγοντες επέμεναν τη Δευτέρα ότι η απόφαση θα έπρεπε να αναβληθεί μέχρι την πλήρη ακρόαση τον επόμενο μήνα.

«Μια απαίσια κατάσταση»

Τριάντα ένας πρόσφυγες ήταν να πετάξουν αλλά μία από τις προσφεύγουσες οργανώσεις, η ΜΚΟ Care4Calais, με ανάρτησή της στο Twitter, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια από 23 από αυτούς ακυρώθηκαν. Μια άλλη οργάνωση, η Ένωση Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), που θα κληθεί να φέρει σε πέρας τη μετακίνηση, υποστηρίζει την κίνηση για ακύρωση της μεταφοράς. Μάλιστα, ο επικεφαλής της, Μαρκ Σερβότκα, είπε την Κυριακή ότι οι επιχειρούμενες απελάσεις είναι μια «απαίσια κατάσταση», ειδικά αν αποδειχθεί από το δικαστήριο ότι είναι παράνομες. H PCS αντιπροσωπεύει παραπάνω από το 80% των εργαζομένων στις υπηρεσίες ελέγχου των συνόρων, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και ένα μποϋκοτάζ της πολιτικής αυτής, αν τελικά πραγματοποιηθεί.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ θα πρέπει να περιμένει την ακρόαση του Ιουλίου εάν «σεβόταν, όχι μόνο τους απελπισμένους ανθρώπους που έρχονται σε αυτή τη χώρα, αλλά και τους εργαζόμενους που απασχολεί», είπε ο Σερβότκα στο Sky News. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Βασιλικό Δικαστήριο και το υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα.

«Εντελώς λάθος» η πολιτική, λέει ο ΟΗΕ

Στη Γενεύη, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι χαρακτήρισε την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης «εντελώς λάθος» και είπε ότι δεν πρέπει να «εξάγει τις ευθύνες της σε άλλη χώρα». Οι ηγέτες της Εκκλησίας της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι, επανέλαβαν ότι «αυτή η πολιτική είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ντροπιάζει σαν έθνος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter