Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά Τζόνσον από «αντάρτες» του κόμματός του – Το βράδυ η ψηφοφορία

Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά Τζόνσον από «αντάρτες» του κόμματός του – Το βράδυ η ψηφοφορία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922.

Φυσικά, πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν ξάφνιασε κανέναν στη Βρετανία. “Αντάρτες των Τόρις αναμένουν ότι ο Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι θα κάνει ανακοίνωση σήμερα το πρωί, αναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει πρόταση μομφής για τον Μπόρις Τζόνσον”, σημείωσε ο Πολ Μπραντ σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Μόνον ο Μπρέιντι γνωρίζει τις ακριβείς λεπτομέρειες, αλλά αυτό είναι τόσο βέβαιο (…)”, πρόσθεσε.

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Τουλάχιστον 54 μέλη των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο απαιτείται να ζητήσουν επισήμως από τον Μπρέιντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής 1922 του κόμματος, να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, άρα μόνον ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής γνωρίζει πόσοι έχουν όντως αιτηθεί να γίνει αυτό.

“Πιστεύω όντως ότι είναι πιθανό, αλλά δεν ξέρω”, δήλωσε παράλληλα στο Sky News ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, απαντώντας σε ερώτηση αν ο Τζόνσον μπορεί να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής που θα προκληθεί από δυσαρεστημένους βουλευτές από τους κόλπους του κόμματός του.

Ωστόσο ο Τζάβιντ πρόσθεσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται τώρα μια πρόκληση στον πρωθυπουργό.

Εντός της ημέρας η ψηφοφορία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής προερχόμενη από βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός του αργότερα σήμερα, δήλωσε στους βουλευτές ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπρέιντι.

“Το όριο του 15% των βουλευτών του κόμματος που επιδιώκουν να διεξαχθεί ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος ξεπεράστηκε”, γράφει ο Μπρέιντι σε επιστολή του στους βουλευτές των Τόρις.

“Σύμφωνα με τους κανόνες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 και 20:00 (20:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα 6η Ιουνίου– αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Ανακοίνωση θα γίνει εν ευθέτω χρόνω”, προσθέτει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter