Βρετανία: Πρώτη εμφάνιση Κάμερον στην Ουκρανία (Photos-Video)

Βρετανία: Πρώτη εμφάνιση Κάμερον στην Ουκρανία (Photos-Video)

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, επέλεξε το Κίεβο ως τον πρώτο προορισμό του. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ορίστηκε στη θέση του μόλις την περασμένη Δευτέρα, δήλωσε σε βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο του Ζελένσκι ότι ήθελε να υπογραμμίσει την υποστήριξη του Λονδίνου στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι ήταν ευγνώμων για τη χειρονομία, η οποία έρχεται εν μέσω μιας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που είπε ότι τράβηξε την παγκόσμια προσοχή από τον πόλεμο της

Ουκρανίας με τη Ρωσία, ο οποίος είναι τώρα στον 21ο μήνα και δεν έχει τέλος.

Φόβοι για ατονία του ενδιαφέροντος

Η επίδειξη υποστήριξης έρχεται καθώς η Ουκρανία παρακολουθεί στενά για τυχόν σημάδια ότι η ζωτικής σημασίας δυτική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για το Κίεβο κινδυνεύει, αφού η πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων απέτυχε να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Η Βρετανία υπήρξε στενός σύμμαχος της Ουκρανίας σε όλη τη διάρκεια του πολέμου πλήρους κλίμακας που ξεκίνησε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Αυτό που θέλω να πω με το να βρίσκομαι εδώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε την ηθική υποστήριξη, τη διπλωματική υποστήριξη… αλλά πάνω από όλα τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε όχι μόνο φέτος και του χρόνου, αλλά όσο καιρό χρειαστεί». είπε ο Κάμερον.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της «για να βεβαιωθεί ότι η προσοχή είναι εδώ στην Ουκρανία». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι αυτός και ο Κάμερον είχαν συνομιλίες στο υπουργείο του.

Συνεργασία για Μαύρη Θάλασσα

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερό στην παροχή όπλων στην Ουκρανία, στην αύξηση της συμπαραγωγής τους και στην απαλλαγή από τη Μαύρη Θάλασσα από τις ρωσικές απειλές», δήλωσε ο Κουλέμπα στο X, πρώην Twitter.

Η Ουκρανία προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ναυτιλιακό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα για να αναζωογονήσει τις θαλάσσιες εξαγωγές της, αψηφώντας τις απειλές της Μόσχας που εγκατέλειψε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ τον Ιούλιο που επέτρεψε τη ροή ορισμένων εξαγωγών τροφίμων παρά τον πόλεμο.

Οι ουκρανικές δηλώσεις δεν αναφέρουν πότε έγιναν οι συνομιλίες. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ισχύουν λόγω του πολέμου σημαίνει ότι μερικές φορές οι λεπτομέρειες των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων δημοσιοποιούνται μόνο λίγο μετά την πραγματοποίησή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter