Βρετανία: Σάλος με το ετήσιο επίδομα των 132.000 ευρώ στη Λιζ Τρας

Βρετανία: Σάλος με το ετήσιο επίδομα των 132.000 ευρώ στη Λιζ Τρας

Την οργή της δοκιμαζόμενης από την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και τη δεκαετή λιτότητα βρετανικής κοινωνίας προκαλεί η είσδηση ότι η άρτι παραιτηθείσα από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας θα λαμβάνει επίδομα 132.000 ευρώ τον χρόνο για τις μόλις 44 μέρες που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

«Το να εργάζεσαι 45 μέρες δεν πρέπει να σου δίνει σύνταξη που είναι πολλαπλάσια από αυτήν που παίρνουν οι απλοί άνθρωποι έπειτα από δουλειά μιας ζωής», δήλωσε ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι στο ραδιόφωνο LBC.

Στο ίδιο πνεύμα και ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ: «Δεν θα έπρεπε να λάβει το επίδομα. Έπειτα από 44 ημέρες στην εξουσία, δεν το άξιζε αυτό».

Αλλά και πολλοί χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης δεν διστάζουν να επικρίνουν την Τρας, ζητώντας της να αρνηθεί την χορήγηση του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες στην εξουσία, η Τρας υπέβαλε την παραίτησή της, καθώς δεχόταν τεράστια πίεση από το ίδιο της το κόμμα, γνόμενη έτσι η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στη βρετανική ιστορία.

Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διάδοχη κατάσταση, με τους Τόρηδες να βρίσκονται υπό διαρκή κρίση και την αντιπολίτευση να ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πηγή: BBC, SkyNews

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ποιος θα πάρει τον «μουτζούρη» στους Τόριδες;

Βρετανία: Πώς θα γίνει η διαδοχή της Τρας στο Συντηρητικό κόμμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter